Παπάς κακοποιούσε ανήλικη

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Λευκωσίας η είδηση ότι ένας ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά μία ανήλικη πριν 20 χρόνια.

Η αποκάλυψη έγινε από την ίδια την 25χρονη -σήμερα- γυναίκα, η οποία κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία.

Για πολλά χρόνια η κακοποιημένη κοπέλα δεν μπορούσε να αποκαλύψει τις φρικτές στιγμές που είχε ζήσει στα χέρια του παπά, καθώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της κακοποίησης που είχε υποστεί.

Το δικαστήριο της Λευκωσίας έλαβε ως αξιόπιστη την μαρτυρία της γυναίκας και την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να εκδώσει την καταδικαστική απόφαση

για τον ιερέα, ο οποίος είναι εφημέριος σε ένα χωριό έξω από την Λευκωσία.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι όταν ήταν 5 ετών, ο ιερέας την φιλοξενούσε σπίτι του ως θετός πατέρας, συνήθιζε να ξαπλώνει μαζί της γυμνός και να της χαϊδεύει τα γεννητικά της όργανα, ερχόμενος σε επαφή μαζί της, χωρίς όμως αυτή να είναι ολοκληρωμένη.

Ο παπάς δηλώνει αθώος και αναμένεται να υποβάλει έφεση, στην όποια πιθανή απόφαση εκδώσει το δικαστήριο.

Σήμερα, οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν την επιείκεια του δικαστηρίου, επικαλούμενοι τον πρότερο έντιμο βίο του ιερέα, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το συμβάν, αλλά και τη ζημιά που θα υποστεί καθώς θα καθαιρεθεί από την Ιερά Σύνοδο.

Το πιο παράδοξο και απογοητευτικό στην υπόθεση είναι η καθολική συμπαράσταση που δείχνουν οι κάτοικοι του χωριού προς τον παπά. Αρκετοί ήταν αυτοί που τον περίμεναν να κατέβει από την κλούβα για να του φιλήσουν το χέρι.

Να σημειωθεί πως ο κρατούμενος κρατείται ήδη στις Φυλακές.

The post Παπάς κακοποιούσε ανήλικη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα