Παπαρήγα: Γιατί χάσαμε ψήφους

Σε έναν μικρό απολογισμό προχώρησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις αιτίες του χαμηλού εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης με θέμα την καπιταλιστική κρίση.

Η κ. Παπαρήγα παραδέχθηκε πως, πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών,

υπήρχαν και υπάρχουν αδυναμίες στην δουλειά του κόμματος, σημειώνοντας πως πρέπει να διορθωθούν, χωρίς ωστόσο να τις θεωρήσει αποκλειστικές αιτίες για τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ.

«Σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού επιβιώνει μια ισχυρή ανάμνηση των δεκαετιών ’70 και ’80 με την σχετική ή και απόλυτη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με παραχωρήσεις που όμως δεν χτυπούσαν την κερδοφορία του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις, Μεσογειακά Προγράμματα και Πακέτα Ντελόρ που σκόπευσαν στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ», τόνισε η κ. Παπαρήγα για να προσθέσει: «Η περίοδος των παραχωρήσεων τελείωσε, ότι είχε να δώσει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός, το έδωσε».

«Μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων μας έφυγε καθώς αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα πολύς κόσμος πίστευε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έλυνε όλα τα προβλήματα», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.

Ακόμη η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στις εξελίξεις των λοιπών κομμάτων, σημείωσε ότι η ευθύνη για την οποία έχει μιλήσει το κόμμα, συνίσταται στο ότι δεν «είδε» την αποσάθρωση του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι «και τον ΣΥΡΙΖΑ μεταβατικά τον βλέπουν όσο τους κάνει την λάντζα».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα