Παπαδημούλης: Δεν είναι αρμοδιότητα του Γιώργου Παπανδρέου να εκδίδει πορίσματα

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τον έλεγχο στο ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

Όπως δήλωσε στο Real FM «Περιμένω το πόρισμα του ΣΔΟΕ, από αυτόν τον έλεγχο, διότι δεν είναι αρμοδιότητα

του Γιώργου Παπανδρέου να εκδίδει πορίσματα για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Περιμένω από το ΣΔΟΕ να κάνει αντίστοιχο έλεγχο σε όλα τα ιδρύματα, για να πείσει ότι δεν βλέπει το θέμα αυτό με χρωματιστά γυαλιά».

Υπογράμμισε μάλιστα πώς περιμένει τους ελέγχους «Και στο ίδρυμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και στο αντίστοιχο ίδρυμα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των κομμάτων. Και να δώσει μια δεσμευτική προθεσμία την οποία θα δώσει αυτά τα πορίσματα στη δημοσιότητα. Με διαφάνεια, με υπευθυνότητα και το λέω αυτό διότι το ΣΔΟΕ είναι ένα διαλυμένο μαγαζί».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στη λίστα Λαγκάρντ: «Ακόμη περιμένουμε το πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, παρότι έκλεισε η υπόθεση κι ενώ βγαίνουν συνέχεια λίστες με ονόματα πολιτικών εδώ και δύο χρόνια, το Σώμα δεν έχει δώσει καμία πληροφορία γι’ αυτόν τον τομέα. Επίσης, δεν έχει φέρει στα δημόσια ταμεία, με ελέγχους, ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε ένα ευρώ από τη λίστα των 54.000 ονομάτων που έβγαλαν στα χρόνια της κρίσης πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας στο εξωτερικό».

Όσον αφορά στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Αυτό που χρειάζεται η Δημόσια Διοίκηση είναι αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός, ριζικές αλλαγές που να αξιοποιούν την μετεκπαίδευση, τη μετάταξη, την αλλαγή οργανογραμμάτων κ.ο.κ. Με απλά λόγια να φύγει κόσμος από εκεί που περισσεύει και να πάει εκεί που λείπει. Δεν χρειάζονται απολύσεις, δε χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλους ανέργους σε μια κοινωνία που ήδη μετρά 1,5 εκατ. ανέργους. Δεν είναι ο αριθμός των εργαζόμενων στην ευρύτερη δημόσια διοίκηση μεγάλος, είναι πλέον κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Αλλαγές χρειάζονται όπως και κριτήρια που να στηρίζονται στην αξιοκρατία κι όχι στην κομματοκρατία, αλλά όχι απολύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα