Παπαδημούλης: «Δε θα γίνουμε ποτέ αρχηγικό και συγκεντρωτικό κόμμα»

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 υποστήριξε ότι: «Ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε κόμμα αρχηγικό, συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό και κανείς δεν θα απειλείται με διαγραφή όταν εκφράζει διαφορετική άποψη. Το καταστατικό του κόμματος λέει το απλό και αυτονόητο: ότι όλα τα στελέχη και μέλη δεσμεύονται από τις συλλογικές μας αποφάσεις που σημαίνει

ότι όταν με ρωτάτε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα, απαντώ τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα δικά μου. Αν έχω δική μου άποψη, το διευκρινίζω για να μη δημιουργείται σύγχυση και να μην ψαρεύουν στα θολά νερά οι πολλοί και ισχυροί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι κρατάει μικρό καλάθι για «τις διαφοροποιήσεις στα λόγια βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, γιατί η εμπειρία δείχνει ότι τελικά ψηφίζουν».

«Διότι λένε ότι τους έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και στην πραγματικότητα διότι κοιτούν την επανεκλογή τους πάνω από τη συνέπεια λόγων και έργων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εν όψει της ψηφοφορίας για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Εκτιμάμε ότι έχουν προκύψει σοβαρές ευθύνες για τον κ. Παπακωνσταντίνου και στο ποινικό και στο πολιτικό επίπεδο και ενισχύθηκε η εκτίμηση αυτή από τη δουλειά της Προανακριτικής, αλλά δεν είναι ο μόνος που ευθύνεται γι’ αυτό το σκάνδαλο. Ευθύνες που θα έπρεπε να διερευνηθούν περαιτέρω και όχι μόνο πολιτικά έχει και ο κ. Βενιζέλος και σημαντικές πολιτικές ευθύνες αναδεικνύονται και για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Παπανδρέου».

Keywords
Τυχαία Θέματα