Πάνος Παπαδόπουλος: «Έχω συνάντηση με τον διευθυντή του πάρκου που δυσφήμισε την Κρήτη και θα ζητήσω δικαίωση»


Ένα ακόμη χτύπημα κι αυτό κάτω από τη μέση, δέχτηκε η χώρα μας μέσα από σουηδική διαφήμιση-δυσφήμιση της Κρήτης. Συγκεκριμένα, το πάρκο ψυχαγωγίας Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσες όπως επίσης και φωτογραφία στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, στις οποίες απεικονίζεται ένα αγόρι να κλαίει με την ακόλουθη λεζάντα κάτω από την φωτογραφία: «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι

– Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg».

Αυτή η εκστρατεία που προσβάλλει την Κρήτη προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων η οποία διαμαρτυρήθηκε προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ ενημερώθηκε σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα, προσέβαλλε εντόνως και τους Έλληνες που ζουν στη Σουηδία, ανάμεσα στους οποίους και ο έλληνας σχεδιαστής Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος στη θέα της διαφήμισης εξοργίστηκε, αφού όπως χαρακτηριστικά μας είπε «κανένας δεν πρέπει να παίζει με τον πατριωτισμό κανενός. Εμένα αυτή η διαφήμιση, αν και έγινε για πλάκα πιο πολύ, θίγει τον πατριωτισμό μου».

-Διαβάζω στο Facebook τα σχόλια σας, ότι αυτή η διαφήμιση θυμώνει τους Έλληνες και θέλω να μου πείτε πώς αντιδράσετε εσείς, μόλις είδατε αυτή τη διαφήμιση.

Η αντίδρασή μου ήταν άμεση, όταν με ενημέρωσαν για την καμπάνια του πάρκου. Ανόητη κίνηση! Έχουν γραφτεί πολλά αρνητικά για την πατρίδα μου τον τελευταίο καιρό. Άλλα ίσως δίκαια. Άλλα πολύ άδικα! Ίσως να είμαι πολύ ευαίσθητος τελευταία κι για ό,τι γράφουν για την Ελλάδα αντιδρώ άμεσα. Με έχουν καλέσει πολλές φορές στην τηλεόραση κι εκεί έχω τη δυνατότητα να περάσω σωστά μηνύματα κι όχι τη μιζέρια που δείχνουν από την πατρίδα μας.

-Γιατί πιστεύετε ότι στοχοποιήθηκε η Κρήτη;

Διάλεξαν την Κρήτη γιατί είναι ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός για τους Σουηδούς. Έτσι θα την πρόσεχε περισσότερο κοινό. Το βασικό είναι ότι η αντίδραση μου έφερε τεράστια δημοσιότητα κι πάρα πολύς κόσμος μοιράστηκε την πίκρα μου κι αντέδρασε θετικά για την Ελλάδα. Το τηλέφωνό μου πήρε φωτιά. Έχω στο πρόγραμμά μου την ερχόμενη εβδομάδα να συναντήσω τον διευθυντή του πάρκου κι να ζητήσω τη δικαίωση. Τώρα κάνουν την καμπάνια με άλλους προορισμούς όπως η Ιταλία, Ισπανία. Να δούμε αν αυτές οι χώρες θα αντιδράσουν.

Ο ιδρυτής του διεθνούς φήμης Οίκου Μόδας PANOS EMPORIO και περήφανος Έλληνας Panos Papadopoulos καταλήγει λέγοντας:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αλλαγή στάσης του Liseberg– είναι μία μεγάλη δικαίωση στις προσπάθειές μας . Χαίρομαι ακόμη περισσότερο για την θερμή ανταπόκριση όλων των Σουηδών φίλων της Ελλάδας οι οποίοι από εχθές με κατακλύζουν με προσωπικά email και συγχαρητήρια στο Facebook, δηλώνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα και την Κρήτη. Μάλιστα πολλοί από αυτούς μου εκμυστηρεύτηκαν ότι ακόμα και αν δεν είχαν αποφασίσει να πάνε στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι, τώρα το επιθυμούν περισσότερο από ποτέ.
Η αντίδρασή μας σε κακόβουλες ειδήσεις που άδικα επιχειρούν να στιγματίσουν την Ελλάδα – η οποία έχει υποφέρει τόσα το τελευταίο καιρό, θα μας βρίσκει πάντα αντιμέτωπους, με σοβαρότητα και ευθύνη. Είμαι ικανοποιημένος που συντελέσαμε στην άρση ενός αρνητικού κλίματος μετουσιώνοντάς το σε ακόμη μεγαλύτερη αγάπη για την Ελλάδα. Νιώθω ότι δικαιωθήκαμε απόλυτα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα