Πάλι καθυστερήσεις παίζουμε!

Αυτή είναι η ελληνική νοοτροπία: Όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Θα αλλάξει ποτέ; Δεν το βλέπουμε, γιατί δεν υπάρχουν ηγεσίες που θα επιβάλλουν ή θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν άλλες νοοτροπίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την τρόικα περισσότερο χρόνο προκειμένου να καταλήξει στους οργανισμούς, από τη συγχώνευση και την κατάργηση των οποίων θα προκύψουν οι πρώτες 2.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Και ο Πάγκαλος χρόνο ζητούσε και γι’ αυτό βάθυνε η κρίση…

Οι αποφάσεις,

ειδικά σε περίοδο κρίσης, πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα. Και να εφαρμόζονται. Δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση να καθυστερεί να αποφασίσει για οργανισμούς που έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και χρόνια (για να μην πούμε ότι δεν έπρεπε καν να υπήρχαν…) και να κλωθογυρίζει το αντιρατσιστικό, λες και τα κενά της σχετικής νομοθεσίας (εάν υπάρχουν…) είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας.

Λοιπόν, ας αφήσουν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί το αμυντικό παιχνίδι κι ας βγουν στην επίθεση. Διαφορετικά θα χαθεί η ευκαιρία να αλλάξει αυτή η χώρα. Όσο διαιωνίζονται αυτές οι καταστάσεις, λόγω της νοοτροπίας του «άσε το για αργότερα», προκοπή δεν θα δούμε.

Αβέρκιος Λουδάρος

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα