Παίζουν κορώνα-γράμματα την έξοδό μας από το ευρώ

Κορώνα γράμματα παίζουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο ανώτερος αξιωματούχος Τζωρτζ Άσμουσεν επιμένει ότι η απόσυρση της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι «διαχειρίσιμη», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Έρκι Τουομιόγια, αναφέρει ότι η Ελλάδα μοιάζει καταδικασμένη.

«Δεν

υπάρχει εύκολος τρόπος για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Είναι καταδικασμένη από την ημέρα που ξεκίνησε, πριν από μια δεκαετία», αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Sun,ενώ επιφανείς οικονομολόγοι πιστεύουν ότι είναι πλέον αναπόφευκτη η έξοδος της Αθήνας.

Ο χρηματιστής Ραθ Λι προειδοποιεί: “Τα πράγματα δεν μπορούν να κυλήσουν ομαλά.”

«Η Ελλάδα θα πρέπει ουσιαστικά να κλείσει για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο καθώς οι τράπεζες αρχίζουν τη βασανιστική διαδικασία της αλλαγής νομισμάτων από το ευρώ στη δραχμή.», αναφέρει ο Ραθ Λι και τονίζει ότι «τεράστιους περιορισμούς θα δεχτούν άνθρωποι που βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό- αν και πολλοί πλούσιοι το κάνουν ήδη».

Η εφημερίδα Sun προειδοποιεί ότι «η Ελλάδα του “νέου” νομίσματος θα βυθίσει σε αξία κατά 50 τοις εκατό περίπου – δίνοντας στη χώρα μια τεράστια ανταγωνιστική ώθηση στις εξαγωγικές αγορές και μειώνοντας τις τιμές για τους τουρίστες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις Βρυξέλλες θα είναι να μονώσει το υπόλοιπο της ευρωζώνης από το νέφος.

Η ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσει ένα «σούπερ τείχος του χρέους» – ένα ταμείο διάσωσης έως 2 τρισεκατομμύρια ευρώ – έτοιμο να καλύψει άλλες χώρες». Ο Ραθ Λι λέει: “Στην Ελλάδα η θεωρία θα μπορούσε να αφήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.”

«Οι πολιτικοί της ευρωζώνης συνεχίζουν να μιλούν για κόλπα της Αθήνας, την ώρα που εκείνη συνθλίβεται από τα τερατώδη χρέη της. Η Μαδρίτη, η Λισαβόνα, το Δουβλίνο, ακόμα και η Ρώμη τελικά θα δουν το ενιαίο νόμισμα να πεθαίνει, ρίχνοντας τον κόσμο σε βαθιά κατάθλιψη», καταλήγει το δημοσίευμα της Sun.

Keywords
Τυχαία Θέματα