Ουκρανία: Έκκληση της αντιπολίτευσης για διεθνή διαμεσολάβηση

Έκκληση για διεθνή διαμεσολάβηση απηύθυνε την Παρασκευή η ουκρανική αντιπολίτευση, μετά τις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι οποίες δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα όσον αφορά τις μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ηγέτη του κόμματος Udar και πρώην πρωταθλητή του μποξ, Βιτάλι Κλίτσκο, η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο Κλίτσκο: «Ο Γιανουκόβιτς

επέλεξε να κηρύξει πόλεμο εναντίον του ίδιου του λαού του αντί να σταματήσει την αντιπαράθεση. Πρέπει να τον σταματήσουμε».

Συνάντηση με Αμερικανούς διπλωμάτες είχε χθες ο Ουκρανός Πρόεδρος, σε μια προσπάθεια τους να τον πιέσουν να εγκαταλείψει τη βία, να λάβει υπόψη του τα αιτήματα των διαδηλωτών και να προωθήσει δημοκρατικές ελευθερίες, ανέφερε χθες ο Τζον Κέρι, Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τονίζοντας ότι: «Θα σταθούμε δίπλα στο λαό της Ουκρανίας».

Παράλληλα και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε είχε συνομιλίες στο Κίεβο με τον Γιανουκόβιτς, αλλά και με το νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρι Κλιούγεφ.

Κυβερνητικό ανασχηματισμό υποσχέθηκε χθες ο Γιανουκόβις, αλλά και αμνηστία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές, καθώς και αλλαγές στους περιοριστικούς νόμους, η ψήφιση των οποίων προκάλεσε νέες διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Ο Γιανουκόβιτς φέρεται να δήλωσε: «Θα κάνω τα πάντα για να τερματιστεί η κρίση».

The post Ουκρανία: Έκκληση της αντιπολίτευσης για διεθνή διαμεσολάβηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα