Ουκρανία: Απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους άντρες ηλικίας 16 έως 60 ετών

Ρώσοι άντρες ηλικίας 16 έως 60 ετών που θέλουν να εισέλθουν στην Ουκρανία χωρίς τις οικογένειές τους, θα τους επιτρέπεται η είσοδος μόνο στην περίπτωση που έχουν στενούς συγγενείς ή μια πρόσκληση, σύμφωνα με ουκρανικούς αξιωματούχους. Προηγουμένως , όλοι οι Ρώσοι μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία μόνο με τις ταυτότητές τους.

«Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν σωματικά ικανούς άνδρες, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική κατάσταση στη χώρα », είπε Ουκρανός που εργάζεται στα σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Επιβάλουμε αυτούς τους ελέγχους

σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε επίσημη εξήγηση για την κίνηση, και είπε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα.

Ήδη τριάντα άνθρωποι αποβιβάστηκαν από την αμαξοστοιχία που διασχίζει την Ουκρανία για μια διαδρομή μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ .

Ο Ρωσικός εθνικός αερομεταφορέας Aeroflot δημοσίευσε τους νέους περιορισμούς – που εκδόθηκαν από την ουκρανική υπηρεσία συνόρων για όλα τα μέσα μεταφοράς – στην ιστοσελίδα τους . Μια μια ανακοίνωση αφορά τους ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Ρωσία , και μια άλλη αφορά τους κατοίκους από την Κριμαία, η οποία αποσχίστηκε από την Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Οι ενήλικες άντρες από την Ρωσία θα πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφα που πιστοποιούν ότι έχουν συγγενείς που ζουν στην Ουκρανία, ή που έχουν πεθάνει πρόσφατα εκεί. Αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με την εξατομικευμένη συμβολαιογραφική πρόσκληση από ένα άτομο ή μια οργάνωση, ή την ειδική άδεια από την ουκρανική υπηρεσία συνόρων.

Όσοι ταξιδεύουν από την ηπειρωτική χώρα με τις γυναίκες και τα παιδιά θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι.

Οι άνδρες που διασχίζουν τα σύνορα από την χερσόνησο της Κριμαίας θα πρέπει να αποδείξουν ότι είτε ταξιδεύουν στην κηδεία στενού συγγενή τους ή να δείξουν τα εισιτήρια και το κουπόνι του ξενοδοχείου για τη διάρκεια της διαμονής τους. Οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 20 και 35 θα πρέπει να υποβάλλονται σε απροσδιόριστο «φιλτράρισμα και επαλήθευση ελέγχων».

Οι αρχές από τα Ουκρανικά σύνορα, δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι αρνήθηκαν την είσοδο σε περισσότερα από 12.000 Ρώσους από το Φεβρουάριο.

Το Κίεβο κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι πυροδοτεί και ελέγχει τους διαδηλωτές και τους καταληψίες κυβερνητικών κτιρίων που έχουν βυθίσει το ανατολικό τμήμα της χώρας στο χάος. Ο προσωρινός Πρωθυπουργός Arseniy Yatsenyuk είπε ότι έχει « αδιάσειστα στοιχεία» ότι υπάρχουν Ρώσοι πολίτες που συμμετέχουν στη σύγκρουση αναμεσα στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τους διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής τηλεφωνικής γραμμής την Πέμπτη, Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Μόσχα είχε στείλει στρατιώτες στα ανατολικά της Ουκρανίας.

The post Ουκρανία: Απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους άντρες ηλικίας 16 έως 60 ετών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα