Όταν ομιλούν οι Κατρούγκαλοι

*** Παρακολουθώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα – ας το οριοθετήσω για το τελευταίο εξάμηνο – τα τηλεκάναλα, εντόπισα έναν όψιμο τηλεαστέρα. Προϊόντος του χρόνου, η φυσιογνωμία άρχισε να μου γίνεται οικεία, επειδή την έβλεπα πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

*** Στην αρχή της. γνωριμίας, δεν παρακολουθούσα τι έλεγε, ούτε γνώριζα και την επαγγελματική του ιδιότητα. Διαπιστώνοντας, όμως, ότι η τηλεοπτική του παρουσία ήταν σχεδόν καθημερινή, σκέφτηκα ότι ο άνθρωπος αυτός, ενδεχομένως θα ανακάλυψε ζωή σε άλλους γαλαξίες, για αυτό

ίσως, θα πρέπει να τον παρακολουθήσω.

*** Κάποια μέρα μάλιστα, έμαθα το όνομά του και τι δουλειά κάνει: Γεώργιος Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Από τότε, και κάθε φορά που τον άκουγα, διαπίστωνα, ότι ήταν διαπρύσιος κήρυκας, του αντιμνημονιακού αγώνα.

*** Μία επιλογή, η οποία είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Αυτό πιστεύει, αυτό υποστηρίζει, υπακούοντας και στα κελεύσματα, του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει, γιατί ελπίζει και σε βουλευτική καριέρα. Και αυτή η επιλογή δικαίωμα του. Παρά το γεγονός, ότι για την επίτευξη του οράματός του, γίνεται μαϊντανός των καναλιών, ως μη έδει για έναν ακαδημαϊκό άνδρα, που φέρει και τον τίτλο του Συνταγματολόγου.

*** Εκτός και εάν δεν αντιλαμβάνεται, ότι ο Πανεπιστημιακός δάσκαλος, είναι πρότυπο και σημείο αναφοράς για τους φοιτητές του, πολλοί από τους οποίους, προφανώς δεν θα συμφωνούσαν με τα εμπαθή κηρύγματα του.

*** Πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Κατρούγκαλο, εάν ανάλογες πρακτικές, θα τις εφάρμοζαν οι αείμνηστοι Καθηγητές (με κάπα κεφαλαίο) του Συνταγματικού Δικαίου, Αριστόβουλος Μάνεσης και Δημήτριος Τσάτσος. Όχι βέβαια. Εκείνοι ήταν και πνευματικοί άνθρωποι.

*** Τώρα γιατί τα γράφω όλα αυτά; Την Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή του Πρετεντέρη στο MEGA, ο μαϊντανοκαθηγητής, στη συζήτηση για την θεωρία των δύο άκρων, ανέπτυξε μία καινοφανή άποψη ότι στις διαδηλώσεις, μπορούν να γιαουρτωθούν ή να χτυπηθούν κάποιοι πολιτικοί, όπως ανάλογες ενέργειες μπορούν να γίνουν σε καταλήψεις που κάνουν οι φοιτητές, με στόχο τους καθηγητές.

*** Με το άκουσμα κι’ άλλων παρόμοιων υπερβολικών απόψεων από την πλευρά του Συνταγματολόγου, υπήρξε μια γυναίκα, η οποία τον έβαλε στη θέση του εξευτελίζοντας τον, στην κυριολεξία. Απευθυνόμενη προς τον κύριο Κατρούγκαλο, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, του είπε κατάμουτρα.

*** «Η τακτική σας είναι αήθης» και ο καθηγητής, αντί να εκμανεί , που τον αποκάλεσαν άνθρωπο χωρίς ήθος (δηλαδή ανήθικο), μαζεύτηκε σαν στρείδι και δεν είπε κουβέντα. Έμεινε άλαλος.

*** Η τακτική αυτή θυμίζει τον άνθρωπο, τον οποίο φτύνουν και αυτός λέει ότι βρέχει. Σημεία των καιρών…

Ο ροκάς

The post Όταν ομιλούν οι Κατρούγκαλοι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα