“Ωρολογιακή βόμβα” τα χρέη ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση η συσσώρευση χρεών στο Ταμείο των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων ( ΟΑΕΕ), καθώς και στο Ταμείο των μισθωτών ( ΙΚΑ).

Η τελευταία έκθεση του συμβούλου του ΔΝΤ κ. Πατρίκ ντε Μετς αποκαλύπτει πως τα χρέη των ταμείων έχουν ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τον Δεκέμβριο του 2012 ανέρχονταν σε 10,6 δισ.

Σε συνεννόηση με την Τρόικα η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει κυνηγητό προκειμένου να αντλήσει έσοδα από τους οφειλέτες

με την απειλή της κατάσχεσης ακινήτων, των δεσμεύσεων λογαριασμών κ.α. να είναι ορατή.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ η ανησυχία είναι έντονη, καθώς, το ύψος των 11 δισ. ισοδυναμεί με ασφαλιστικές εισφορές ενός έτους ή ακόμη και με τις χρηματοδοτικές ανάγκες που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως η κουβέντα για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα περιστρέφεται γύρω από ένα αντίστοιχο ποσό.

Η Τρόικα έχει δώσει σαφείς εντολές στην κυβέρνηση :

Να θέσει σε εφαρμογή και να υποστηρίξει τη ρύθμιση της «νέας αρχής» στην οποία μπορούν να υπαχθούν όλοι όσοι οφείλουν ποσά προς τα Ταμεία ως 5.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από 590.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.Να προχωρήσει στην άμεση λειτουργία και στελέχωση του Κέντρου Είσπραξης Ανείσπρακτων Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την αναγκαστική είσπραξη των καθυστερούμενων εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης.Με το έργο έχει επιφορτιστεί ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης ενώ από την τρόικα συντονιστής είναι ο κ. Πατρίκ Ντε Μετς που έχει δώσει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όλη την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του καυτού αυτού προβλήματος.

The post “Ωρολογιακή βόμβα” τα χρέη ΟΑΕΕ και ΙΚΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα