Οριστικοποιήθηκε η δόση των 9,2 δισ. ευρώ

Ενδεικτική της «ορθής τροχιάς» στην οποία έχει μεταβεί η ελληνική οικονομία και του «ανοιχτού δρόμου» για την εκταμίευσης της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ, είναι η δήλωση αξιωματούχου του Eurogroup, από τις Βρυξέλλες, στην οποία αφενός μεν, αποτυπώνεται η ικανοποίησης της Ευρωζώνης για την τήρηση των συμφωνηθέντων του Δεκεμβρίου από την ελληνική πλευρά, ενώ, αφετέρου δε, εκφράζεται η άποψη ότι δεν αναμένεται να υπάρξει καμία σχετική ένσταση στο συνέδριο της Δευτέρας.

«Την περασμένη εβδομάδα, η

Ελλάδα νομοθέτησε με επιτυχία τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και μαζί με άλλες αποφάσεις, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 9,2 δισ. ευρώ», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι τη Δευτέρα θα είναι το πρώτο Eurogroup στο οποίο η χώρα μας δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα έχει «οριστικοποιηθεί επί της ουσίας». Από τη δόση του Ιανουαρίου τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ τα 2 δισ. ευρώ, αφορούν τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού. Οι τυπικές διαδικασίες θα ληφθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF).

Keywords
Τυχαία Θέματα