Όπλο φτιαγμένο σε 3D εκτυπωτή

Αν και πρωτοπόρα, αμφιλεγόμενη είναι η εφαρμογή ενός Τεξανού φοιτητή. Ο φοιτητής, Κόντι Γουίλσον, δημιούργησε το πρώτο πλαστικό πιστόλι που μπορεί να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε, με την προυπόθεση ότι έχει ένα 3D εκτυπωτή. Με αυτή την εφαρμογή το όπλο δεν εντοπίζεται από ανιχνευτές μετάλλων ενώ μπορεί και να σκοτώσει.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε προειδοποίηση θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο, με αφορμή την πετυχημένη δοκιμή του πλαστικού πιστολιού που έγινε τον περασμένο μήνα στο Τέξας από τον Κόντι Γουίλσον.

Για τους κινδύνους

ενός όπλου, έναντι του οποίου είναι ανίσχυροι, αξιωματούχοι και υπεύθυνοι για την αναχαίτιση τρομοκρατικών απειλών, έγραψαν τρεις σελίδες. Επίσης, τόνισαν ότι απειλείται η δημόσια ασφάλεια και ότι δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την δημιουργία του.

Μόλις 27 ώρες χρειάστηκε η Αστυνομία της Αυστραλίας να το κατασκευάσει και ένα μόνο λεπτό για να το συναρμολογήσει. Στηη συνέχεια ακολούθησε η δοκιμή του, δείχνοντας αποτελεσματικό στο να σκοτώσει. Ανακοίνωση έγινε από της αρχές της Νότιας Ουαλίας, προειδοποιώντας ότι είναι ζήτημα χρόνου να χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Επίσης, αυτή η ανακάλυψη προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικ΄κς Υπηρεσίας της Γερμανίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πολλά είναι όμως και τα προβλήματα που δημιουργούνται αφού τα εξαρτήματα του συγκεκριμένου όπλου παράγονται με την εναπόθεση διαδιχικών στρωμάτων πλαστικού. Με αυτό τον τρόπο το όπλο μοιάζει με παιχνίδι και δεν απαιτείται άδεια για την κατοχή του, Επίσης δεν πωλείται, οπότε η κυκλοφορία του δεν διέπεται από κανονισμούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα είχε πει τον Φεβρουάριο ότι αυτού του τύπου οι εκτυπώσεις «έχουν τη δυναμική να φέρουν την επανάσταση σχεδόν στα πάντα». Η δηλωσή του είχε γίνει πριν την εμφάνιση του «Liberator», όπως ονομάζεται το αυτοσχέδιο όπλο.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Keywords
Τυχαία Θέματα