Ονόματα «βόμβες» κατέρχονται στο δημοτικό στίβο!

Κώστας Μπακογιάννης, Άντζελα Γκερέκου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αννέτα Καββαδία., στην πρώτη γραμμή!

Έχει γραφτεί πολλάκις ότι οι διεργασίες, – τουλάχιστον οι επίσημες – , για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ατονήσει καθώς όλα τα κόμματα προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις κατά το Φθινόπωρο, οι οποίες μπορεί

να οδηγήσουν και σε εθνικές εκλογές. Παρά ταύτα, το πολιτικό και αυτοδιοικητικό παρασκήνιο, κυριολεκτικά, βράζει. Τα πιο απίθανα ονόματα, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο γνωστά, πέφτουν στο τραπέζι των ζυμώσεων, άλλα για να καούν κι άλλα για «χρυσή εφεδρεία»!

Πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που προηγηθούν εθνικές εκλογές, το παιγνίδι θα πάρει όλως άλλες διαστάσεις καθώς πολλά εκλεκτά μέλη του παρόντος κοινοβουλίου θα μείνουν εκτός νυμφώνος κι άρα θα ψάξουν απάγκιο στους Δήμους!

α. Κώστας Μπακογιάννης

Το όνομα του νυν δημάρχου Καρπενησίου, έχει πέσει στο τραπέζι του Μαξίμου και κυριολεκτικά έχει ενθουσιάσει, ως ιδέα, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Γιος του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας Μπακογιάννη, εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, νέος άνθρωπός και πετυχημένος δήμαρχος θα μπορούσε να είναι η κίνηση Ματ για την Αθήνα και ταυτόχρονα να εγγράψει υποθήκες εξαγοράσιμες στο μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης!

Ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του. Λανσάρεται δε με το έξυπνο., Εγώ παιδιά είναι Μπακογιάννης., κι όχι Μητσοτάκης., καθώς η ανάμνηση του ονόματος Μπακογιάννη προκαλεί θετικούς συνειρμούς και στην αριστερά!

β. Άντζελα Γκερέκου

Η Αντζελίνα του Ιουνίου, το ωραίο κορίτσι της Μάνης, θα μπορούσε να είναι η διεκδικήτρια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Μια νέα υποψηφιότητά της για το εθνικό κοινοβούλιο στην Κέρκυρα θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνη αν ληφθούν υπόψη τα καταρρέοντα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στο άλλοτε πράσινο νησί. Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να στηρίζει τον νυν περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, για την κ. Γκερέκου θα ήταν ευπρόσδεκτη μια υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που είχε αποκλείσει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

γ. Αννέτα Καββαδία

Η δημοσιογράφος, της άλλοτε ΕΡΤ και επίλεκτο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, προορίζεται να παίξει ρόλο στα αυτοδιοικητικά ή πολιτικά πράγματα της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη, έχουν γίνει αρκετές συζητήσει στην Κουμουνδούρου για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για τον Δήμο Κέρκυρας, – νησί από το οποίο κατάγεται – , είτε για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Έχει συζητηθεί ακόμα και η υποψηφιότητά τη στις εθνικές εκλογές, πάντα στην εκλογική περιφέρεια τη Κέρκυρας. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι θα συνοδέψει τον Αλέξη Τσίπρα, στο ταξίδι του στην Κέρκυρα, θα είναι δε και η κεντρική παρουσιάστρια στην ομιλία του, όπως κάνει πάντα και με τον νυν βουλευτή του νησιού, Στέφανο Σαμοίλη!

δ. Θάνος Πασχάλης

Ο δημοσιογράφος, – πρώην του Mega και νυν του Star – , δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο Φαρκαδόνας. «Εξετάζω πράγματι το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Η τελική μου απόφαση θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες των επόμενων μηνών, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και την γενικότερη κατάσταση»., έχει δηλώσει ο ίδιος.

ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» θα μπορούσε να κάνει ην έκπληξη και να τεθεί διεκδικητής της Περιφέρειας Αττικής, απέναντι στον νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό. Η υποψηφιότητά του θα ξεκαθαρίσει μαζί με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις!

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα