Ολοκληρώνεται η πώληση της Εμπορικής

Έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας σε μια εκ των Alpha Bank, Eurobank ή Εθνικής Τράπεζας. Στο Παρίσι πρόκειται να συνέλθει τις επόμενες μέρες το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole, προκειμένου ο γαλλικός όμιλος να

λάβει τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον της Εμπορικής, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ακόμα ανοικτά, παρά τα δημοσιεύματα που “δείχνουν” ότι η Alpha Bank διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στην αγοραπωλησία.

Σημειώνεται, ότι οι τρεις τραπεζικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίες συνάδουν με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί επί του ζητήματος, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η ολοκλήρωση της πώλησης της Εμπορικής θα σημάνει την αλλαγή τον πιστωτικό χάρτη, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι δύο όμιλοι που δεν θα καταφέρουν να αποκτήσουν την τράπεζα θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πηγή: e-marketdeals.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα