Όλο και περισσότερα παιδιά πέφτουν θύματα εκβιασμού μέσω του Διαδικτύου

Ακόμα και παιδιά ηλικίας 8 ετών, πέφτουν θύματα εκβιασμού από παιδεραστές που δρουν μέσω Διαδικτύου. Όπως αναφέρει βρετανική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων, οι εκβιαστές αναγκάζουν τα παιδιά να προβαίνουν σε πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα ενώ τα παρακολουθούν μέσω της κάμερας του υπολογιστή τους.

Το Κέντρο κατά της εκμετάλλευσης των παιδιών και για την ασφάλεια στο Ίντερνετ (CEOP) ανακοίνωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έκανε 12 έρευνες για αυτήν την ανησυχητικά αυξανόμενη τάση που σπρώχνει ορισμένα παιδιά ακόμη και στην αυτοκτονία.

Συχνά οι παιδεραστές εμφανίζονται ως συνομήλικοι των θυμάτων τους και συνομιλούν μαζί τους σε διάφορα φόρουμ. Στη συνέχεια τους ζητούν να τους στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

«Από τη στιγμή που τα παιδιά θα στείλουν τις φωτογραφίες, οι σεξουαλικοί παραβάτες αρχίζουν να τα εκβιάζουν για να στείλουν ακόμη περισσότερες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τους πάρουν χρήματα», ανέφερε το CEOP. Κάποια παιδιά υποχρεώθηκαν να γράψουν στο σώμα τους εξευτελιστικά σχόλια ή ακόμη και να χαρακωθούν μπροστά στην κάμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα