Ολη η αλήθεια για το προξενιό Alpha και Εμπορικής

Η Alpha Bank δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εμπορική ή άλλη τράπεζα, αναφέρει η τράπεζα σε επίσημη ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Αναφορικά με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, η Τράπεζα

δηλώνει ότι δεν ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ή κλάδων εμπορικής δραστηριότητος άλλου πιστωτικού ιδρύματος».

Νωρίτερα, πηγές της Alpha Bank διέψευσαν με δηλώσεις τους στο Reuters τα σχετικά σενάρια, ενώ από την πλευρά της Εμπορικής, κύκλοι της τράπεζας σημειώνουν ότι κατά την πάγια τακτική της δεν σχολιάζονται φήμες της αγοράς.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως η Credit Agricole, επιθυμώντας να περιορίσει την έκθεσή της στην Ελλάδα, επιδιώκει να πωλήσει τμήματα του χαρτοφυλακίου της ή και ολόκληρους κλάδους δραστηριότητας. H Alpha Bank, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φερόταν να συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων της Εμπορικής.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Wall Street Journal μετέδωσε την είδηση ότι η CA σχεδιάζει να μεταφέρει τα υγιή πάγια εκτός Εμπορικής, ενώ μία ημέρα μετά ανακοινώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η ελληνική τράπεζα στην Emporiki Bank Romania S.A, Emporiki Bank Bulgaria EAD και Emporiki Bank Albania S.A, στον Όμιλο της Credit Agricole.

Keywords
Τυχαία Θέματα