Οικολόγοι: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Αλλαγή πορείας έστω και την τελευταία στιγμή προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει.

Σε ανακοίνωσή τους επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για την οποία είπαν πως «στο βωμό των ειδικών πελατειακών μικροσυμφερόντων οι κυβερνητικοί εταίροι θυσιάζουν για άλλη μια φορά μισθούς και συντάξεις και εξακολουθούν να επιμένουν σε μια συνταγή που ξέρουν πολύ καλά ότι δε θα πετύχει».

Οι Οικολόγοι προτείνουν μια εναλλακτική πρόταση. Όπως λένε «Έστω και στο… πέντε, η χώρα χρειάζεται να αλλάξει προσανατολισμό

στην οικονομία. Για μια παραγωγή, που θα βασίζεται στην προστιθέμενη αξία και όχι στην ευημερία των αριθμών. Που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των περιοχών της επικράτειας. Που θα αποσκοπεί σε καλύτερης ποιότητας προϊόντα.

Με μοχλό μια διοίκηση απαλλαγμένη από περιττές γραφειοκρατίες. Που θα σχεδιάζει, εποπτεύει και ελέγχει, μακριά από λογικές συμψηφισμού, συναλλαγών, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων. Με τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με την αίσθηση ενός σύγχρονου κράτους Δικαίου»

«Να γίνουμε στην πράξη μια χώρα που σέβεται τα ευρωπαϊκά ιδανικά», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα