ΟΗΕ: έκκληση για παύση των συγκρούσεων στο Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι “περαιτέρω κλιμάκωση” στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του Παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς θα ήταν “μια καταστροφή για την περιοχή”, ενώ μια εκεχειρία φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί, την έβδομη ημέρα της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

“Μια περαιτέρω κλιμάκωση θα ήταν επικίνδυνη και καταστροφική για ολόκληρη την περιοχή”, δήλωσε ο Μπαν Κι-μουν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. “Το Ισραήλ

δεν μπορεί να ανεχθεί επιθέσεις (εναντίον των πολιτών του). Εάν μια μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διπλωματικής οδού, το Ισραήλ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή”, δήλωσε από την πλευρά του ο Νετανιάχου.

“Όμως αν μια ισχυρότερη στρατιωτική δράση αποδειχτεί απαραίτητη για να τεθεί ένα τέλος στις συνεχείς εκτοξεύσεις πυραύλων, το Ισραήλ δεν θα διστάσει να κάνει τα αναγκαία για να υπερασπιστεί το λαό του”, τόνισε ο πρωθυπουργός.Ο κ. Μπαν έφτασε στο Ισραήλ για συνομιλίες με τους Ισραηλινούς ηγέτες, προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο κ. Μπαν έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Τετάρτη τη Ραμάλα (Δυτική Όχθη), όπου θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Σήμερα, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την “υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας”. Η επίσκεψη του κ. Μπαν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας έντονης διπλωματικής δραστηριότητας εδώ και αρκετές ημέρες στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη. Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έφθασε απόψε στο Ισραήλ.

Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα