ΟΗΕ: Δεν έχει καθοριστεί, ποιος έκανε τη χρήση χημικών στη Συρία

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με μία έκθεση που δημοσιοποίησε, επιβεβαιώνει πως χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές στη Συρία, αλλά δεν διευκρινίζει την πλευρά που φέρει την ευθύνη.

Σύμφωνα με την έκθεση, είναι πολύ πιθανό, να χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα σε πέντε από τις επτά συνολικά επιθέσεις που ερευνούν οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία.

Επίσης, τονίζεται πως ο εμφύλιος που μαστίζει τη χώρα εδώ και 2,5 χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 100.00 ανθρώπους.

«Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι χημικά

όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας» υπογράμμισε ο Άκε Σέλστρομ, επικεφαλής ερευνητής του ΟΗΕ στην τελική αναφορά του.

Επίσης, η έκθεση σημειώνει ότι σε πολλές των περιπτώσεων, τα θύματα των επιθέσεων ήταν είτε στρατιώτες, είτε πολίτες, αλλά δεν έχει καθοριστεί με βεβαιότητα η άμεση σύνδεση μεταξύ της πλευράς που εξαπέλυε τις επιθέσεις με τα χημικά όπλα και των θυμάτων.

Τέλος, αναφέρεται πως υπάρχουν «αποδεικτικά στοιχεία» ή «αξιόπιστες πληροφορίες», που αποδεικνύουν τη χρήση χημικών, στη Γκχούτα (κοντά στη Δαμασκό), στην Χαν αλ- Ασάλ, στην Γιομπάρ, στην Σαραγκέμπ και την Ασχραφίεχ Σαχνάγια.

The post ΟΗΕ: Δεν έχει καθοριστεί, ποιος έκανε τη χρήση χημικών στη Συρία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα