Οι ταινίες της εβδομάδας

Δεκαεπτά κορίτσια που αποφασίζουν ταυτόχρονα να μείνουν έγκυες σε μια πόλη της Γαλλίας. Ένας δικτάτορας χώρας Μέσης Ανατολής που αποφασίζει να μη γίνει η χώρα του ποτέ δημοκρατία. Ένας κλασικός Κάρι Γκραντ σε μεγάλα κέφια στο Αρσενικό και παλιά δαντέλα. Αυτές είναι οι επιλογές που ξεχωρίζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.

17 Κορίτσια

Σε πραγματικό περιστατικό βασίζεται αυτή η πρωτότυπη ιστορία. Το 2008 17 έφηβες αποφασίζουν να μείνουν όλες έγκυες ταυτόχρονα. Η απόφαση αυτή θα τις φέρει σε ρήξη με τους γονείς

και τους συμμαθητές τους. Οι αδερφές Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν διαβάζοντας για το περιστατικό αποφάσισαν να μεταφέρουν τη δράση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την πόλη Λοριάν, θέλοντας να σκιαγραφήσουν τα πορτρέτα μιας παρέας κοριτσιών που έρχονται αντιμέτωπα με μια βιαστική ενηλικίωση. Σε σκηνοθεσία Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν. Πρωταγωνιστούν: Λουίς Γκρίνμπεργκ, Ζιλιέτ Νταρς, Ροζάν Ντουράν.

Ο Δικτάτορας

Κάθε νέα ταινία του Σάσα Μπάρον Κοέν είναι τουλάχιστον προκλητική. Και εξωφρενικά αστεία. Εμπνεόμενος από όλα τα μιλιταριστικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής (και κυρίως τον Μουαμάρ Καντάφι), ο κωμικός ερμηνεύει έναν δικτάτορα που κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εξασφαλίσει ότι η αγαπημένη του χώρα δεν θα γίνει ποτέ δημοκρατία. Σε σκηνοθεσία Λάρι Τσαρλς. Με τους Σάσα Μπάρον Κοέν, Άννα Φάρις, Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Αρσενικό και παλιά δαντέλα

Μια από τις πιο απολαυστικές ταινίες του Φρανκ Κάπρα θέλει τον ορκισμένο εργένη Μόρτιμερ Μπρούστερ (Κάρι Γκραντ) να αλλάζει γνώμη και να αποφασίζει να παντρευτεί. Θέλοντας να πει τα νέα του στις θείες του, φτάνει στο πατρικό του, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά σκοτεινών μυστικών. Απολαυστικός και δροσερός ο Κάρι Γκραντ, ότι πρέπει για μια καλοκαιρινή βραδιά σε θερινό σινεμαδάκι.

Ο Σεφ και ο Σεφ του

Η κουζίνα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα. Στους λάτρεις της διαδικασίας παρασκευής ενός φαγητού αναφέρεται η ταινία του Ντανιέλ Κοέν. Η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες του διάσημου σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό), ο οποίος είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι Michelin, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Εκτός από τα άλλα προβλήματα, ο Αλεξάντρ καλείται να βρει έναν βοηθό. Τότε γνωρίζει τον Τζάκι. Σε σκηνοθεσία Ντανιέλ Κοέν με τους Ζαν Ρενό, Μικαέλ Γιούν, Ραφαέλ Αγκογιέ.

Ο προστάτης

Ο Τζέισον Στέιθαμ επιστρέφει με νέα περιπέτεια. Στην ταινία Ο προστάτης υποδύεται τον Λουκ Ράιτ, έναν δευτεροκλασάτο παλαιστή του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, ο οποίος επιδίδεται σε αγώνες ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, α

Keywords
Τυχαία Θέματα