Οι «σπαρταριστές» ιστορίες του Καραμπέρη κατά την απολογία του

Απολαυστικός ήταν στην διήμερη απολογία του ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων Μ.Καραμπέρης. Σε «άμεση συνέργεια» μάλιστα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Γ.Αποστολάκη ο οποίος είχε δώσει «σόου» στη δίκη Παπαγεωργόπουλου χάρισαν άφθονες στιγμές γέλιου στο ακροατήριο όπως αυτή που ο βασικός κατηγορούμενος είπε πως “μας κατηγορούν για Καμόρα κ.πρόεδρε εμάς που εδώ τους συγκατηγορούμενούς μου τους γνώρισα πρώτη φορά όταν μας συνέλαβαν.

Ποια

Καμόρα; Μάπετ σόου είμαστε όπως μας είπε ο Φερέτης. Ή Καμόρα ή Μάπετ σόου και τα δυο δεν γίνεται”. Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανάγνωσε συνομιλία κατά την οποία ο Μ.Καραμπέρης απείλησε το συνομιλητή του ότι “θα σε πυροβολήσω”, ο κατηγορούμενος απάντησε “δεν το εννοούσα κ.πρόεδρε. Αν το εννοούσα η μισή Ελλάδα θα ήταν νεκρή σήμερα. Άλλωστε δεν έχω καμία σχέση με όπλα”. «Ναι αλλά άδεια οπλοφορίας έχετε» αντέτεινε ο πρόεδρος «έχω ναι» παραδέχτηκε ο Μ.Καραμπέρης «αλλά μια φορά στο γραφείο που πήγα να ανοίξω το όπλο αυτό πυροβόλησε και η σφαίρα τρύπησε την καρέκλα απέναντι, τη βιβλιοθήκη και έφτασε στην πόρτα την ώρα που έμπαινε ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Κόντεψα να τον σκοτώσω τον άνθρωπο».

«Ναι αλλά σε άλλον είπατε πως θα τον περιλάβετε με το ρόπαλο» επέμεινε ο πρόεδρος. «Να γίνω Ηρακλής τώρα στα γεράματα;» απάντησε ο κατηγορούμενος. Όταν ο πρόεδρος διάβασε από τα πρακτικά σημειώσεις του Μ.Καραμπέρη στις οποίες δίπλα σε ονόματα αναγραφόταν ένα «Μ» το οποίο σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ήταν «μαύρο χρήμα» ο κατηγορούμενος εξανέστη. «Ποιο μαύρο χρήμα κ.πρόεδρε; εγώ έβαζα «Μ» γιατί ήταν σημαντικές συναλλαγές που έπρεπε να τις ξαναδώ και τις σημείωνα με το όνομά μου. Αν δηλαδή με έλεγαν Τάκη και έβαζα «Τ» θα έλεγαν ότι ήταν τόκοι;» Όταν το “Μ” εμφανίστηκε δίπλα στο όνομα δημοσιογράφου της ΕΤ-3 ο Μ.Καραμπέρης εξήγησε «τον έδωσα 500 ευρώ, μετά 200, μετά 300 ε, να μη σημειώσω να ξαναδώ τις συναλλαγές; Θα μας έτρωγε όλα τα λεφτά αυτός».

Πηγή: seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα