Οι μαθητές ανέλαβαν δράση! (Φωτό)

Φωτορεπορτάζ: Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου, Κώστας Γονίδης

Επιμέλεια κειμένου: Χάρης Αποστολόπουλος

Μια λαϊκή ρήση, λέει πολύ σωστά πως “το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά”! Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν το ότι εκατοντάδες μαθητές μουσικών σχολείων, παραδειγματίστηκαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των “μεγάλων” και βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Ο κύριος λόγος των διαμαρτυριών τους, είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εκατοντάδες διδακτικές

ώρες που χάνονται εξαιτίας αυτών. Πολιτισμένα και δημοκρατικά, οι μαθητές εκφράζουν την αγανάκτησή τους και επιζητούν το δικαίωμά τους στην παιδεία και τη μόρφωση.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη μείωση των δαπανών για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οδηγεί στην έλλειψη καθηγητών και κυρίως σε αυτούς των μουσικών ειδικοτήτων. Σαν ντόμινο, η έλλειψη αυτή με τη σειρά της, οδηγεί σε διδακτικά “κενά” έναντι μαθημάτων, με αποτέλεσμα πληθώρα διδακτικών ωρών να “χάνονται”.

Για το λόγο αυτό, στην Αθήνα, πολυάριθμες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή καθώς και στο υπουργείο Παιδείας.

Να τονιστεί ωστόσο, πως το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη εγκρίνει την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών, χωρίς όμως, όπως υπολογίζεται, να μπορούν να καλυφθούν όλα τα κενά.

Keywords
Τυχαία Θέματα