Οι κένταυροι υπήρξαν στ’ αλήθεια λένε οι ερευνητές!

Οι κένταυροι, οι άνθρωποι-άλογα, είναι γνωστοί σε όλους μας από την ελληνική μυθολογία και τα καρτούν, ωστόσο άπαντες μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως αποτελούν προϊόν της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων και αποτελούν μυθολογικά πλάσματα. Ωστόσο μια νέα επιστημονική θεωρία έρχεται να ταράξει τα νερά!

Ο Paul Takon, αρχαιολόγος από το Σίδνεϋ και ο Christopher Chippendale, ανθρωπολόγος από το Cambridge. επισημαίνουν πως

οι τοιχογραφίες, τα γλυπτά και οι ζωγραφιές που απεικονίζουν κενταύρους, δεν είναι φανταστικά και ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν, τέτοιου είδους υβρίδια, κράμα ανθρώπων και ζώων να υπήρχαν στα αλήθεια!

Πέραν των ευρημάτων στον ελλαδικό χώρο και των αναφορών στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία, υπάρχουν και τοιχογραφίες που έχουν ανακαλυφθεί σε σπηλιές της Αφρικής και της Αυστραλίας, που απεικονίζουν υβρίδια με κεφάλι ανθρώπου και σώμα ζώων, όπως αλόγου, κατσίκας ή άλλων τετράποδων θηλαστικών και εικάζεται πως πρέπει να είναι 32.000 χρόνων!

Σύμφωνα με τον Paul Takon, τα πλάσματα αυτά πρέπει να υπήρχαν, καθώς είναι σχεδόν απίθανο οι πρωτόγονοι άνθρωποι να ζωγράφιζαν κάτι που δεν είχαν δει ποτέ τους, άρα αυτό έρχεται να συμμαχήσει με τη θεωρία πως οι κένταυροι πράγματι υπήρξαν!

Επιπρόσθετα, οι πιο συχνές αναφορές στους κενταύρους, είναι στην ρωμαιοελληνική ιστορία και είναι γνωστό πως τόσο οι αρχαίοι Έλληνες, όσο και οι Ρωμαίοι αρέσκονταν να ερωτοτροπούν με ζώα! Ο ειδήμων της μυθολογίας αλλά και βιολόγος, Alexander Guryev, δεν αποκλείει το γεγονός, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι κένταυροι να είναι αποτέλεσμα κτηνοβασίας, μιας αγαπημένης, όπως αναφέραμε, συνήθειας των αρχαίων! «Μπορεί η μέχρι τώρα επίσημη ιατρική και βιολογία να απορρίπτει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης ενός ζώου από ανθρώπινο σπέρμα, ωστόσο πρόσφατα πειράματα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι παντελώς αδύνατο», τονίζει ο Guryev. «Τα βιολογικά πειράματα έχουν οδηγήσει σε ουκ ολίγες χίμαιρες και δεν είμαστε σε θέση να αποκλείουμε κατηγορηματικά το οτιδήποτε», συμπληρώνει.

Ας μην ξεχνάμε πως ο διάσημος Δανός ανατομολόγος Thomas Bartolin, έχει περιγράψει (και αμφισβητήθηκε έντονα από την επιστημονική κοινότητα) πως είδε μια γυναίκα να έχει ένα μωρό με κεφάλι γάτας, ως αποτέλεσμα της συνουσίας της με τον… γάτο της! Να σημειώσουμε επίσης, πως δεν είναι λίγα τα ιατρικά βιβλία του 19ου και του 20ου αιώνα που περιγράφουν περιπτώσεις ανθρώπων – ζώων που γεννήθηκαν αλλά είχαν βραχύβια ζωή.

Άλλωστε όπως αναφέρει ο ανθρωπολόγος, Christopher Chippendale, δεν είναι τυχαίο πως όλες οι φυλές της Γης πίστευαν, όπως έχει αποδειχτεί, ότι προερχόμαστε από τα ζώα! Οι πρόγονοι των κατοίκων του Θιβέτ πίστευαν πως προέρχονται από τις μαϊμούδες, οι Ταϊλανδοί πίστευαν το ίδιο για τα σκυλιά, ενώ οι ινδιάνοι πίστευαν πως πρόγονος του ανθρώπου είναι το άλογο!

Όλα αυτά μπορεί να μην αρκούν για να πειστεί κάποιος πως οι κένταυροι όντως υπήρξαν αλλά το ενδεχόμενο αυτό, δεν ακούγεται πια τόσο απίθανο όπως παλιά… Ποιος ξέρει ίσως σε μερικά χρόνια να ξέρουμε στα σίγουρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα