Οι καυτές ερωμένες του Γούντι Άλεν

Στο στόχαστρο έχει μπει ο Γούντι Άλεν με την εξομολόγηση της θετής κόρης του ότι την κακοποίησε. Στη φόρα βγήκαν και όλες οι ερωτικές του σχέσεις, μεταξύ των οποίων και μια ανήλικη. Οι ψυχίατροι ισχυρίζονται ότι η σεξομανία του οφείλεται στο «ελλειμματικό παρουσιαστικό του».

Νταϊάν Κίτον

Για πολλά χρόνια η μόνιμη «συνοδός» του, την οποία αποκαλούσε «το νευρωτικό ηρεμιστικό μου».

Μάριελ Χέμινγουεϊ

Πριν κλείσει τα 18 η Μάριελ,ήταν μία από τις ερωμένες του Γούντι Άλεν, ο οποίος ήταν 44 χρόνων (1979). Η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε είναι η ασπρόμαυρη κομεντί «Manhattan».

Μία Φάροου

Με τη Μία Φάροου, τρία τα λάθη του. Το πρώτο ότι πάνω της δεν υφίσταται ίχνος σεξαπίλ. Το δεύτερο ότι το κοράσιο (τότε, το 1980) ήταν γεννημένο μεγαλοκοπέλα. Πλήρης νευρώσεων και υστερικών εκρήξεων. Το «Μωρό της Ρόζμαρι» της πήγαινε γάντι. Και το τρίτο, ότι ο πινέζας υπέκυψε στις απαιτήσεις της. Αντί δηλαδή η κυρία να βολευτεί με κατοικίδια, το ’ριξε στις υιοθεσίες. Από κει και πέρα όλες οι πιθανότητες ήταν ανοιχτές. Ο Γούντι, ας πούμε, κατοικούσε μόνος του σε ιδιόκτητο διαμέρισμα. Υπήρχε λόγος. Ο ίδιος έλεγε «θέλω την ησυχία μου να γράφω τα σενάριά μου».

Η Μία έλεγε «έχει μετατρέψει το σπίτι του σε γαμησ…να». Έτσι, το 1992 η ανύπαντρη Μία, αποκάλυψε στην ακροαματική διαδικασία του διαζυγίου τους ότι ο Γούντι Άλεν είχε ασελγήσει πάνω στην εφτάχρονη θετή κόρη του, Ντίλαν Φάροου, και ότι «κοιμόταν» με την έτερη υιοθετημένη κόρη της Μία Φάροου (εκ του γάμου της με τον μαέστρο Αντρέ Πρεβίν), τη Σουν-Γι Πρεβίν από την Κορέα. Ο Γούντι Αλεν εξομολογήθηκε: «Είμαι ερωτευμένος με τη Σουν, που δεν είναι ανήλικη ούτε κόρη μου και θα την παντρευτώ». Πρόσθεσε: «Όμως όλα αυτά που ισχυρίζεται η κυρία από δω για την Ντίλαν είναι αποκυήματα της φαντασίας της. Θέλει να με εκδικηθεί και βάζει μπροστά την κορούλα της».

Οι αρχές απαγόρευσαν στον Γούντι να περνάει έστω και από χιλιόμετρα μακριά έξω από την κατοικία της Ντίλαν Φάροου και η ιστορία κατέληξε στο αρχείο. Το ερώτημα είναι «γιατί το κορίτσι -σήμερα 28άρα- επανέρχεται δριμύτερο και τόσο αναλυτικό». Με τις πρόσφατες υποψηφιότητες για τρία Όσκαρ στη «Θλιμμένη Τζάσμιν», η 28χρονη πλέον θετή του κόρη ταράζει τα νερά με την περιγραφή της κακοποίησής. Η Κέιτ Μπλάνσετ (η Τζάσμιν δηλαδή) πρότεινε εκεχειρία: «Μετά από τόσα χρόνια οι πληγές πρέπει να επουλωθούν και να τα σβήσει όλα η γαλήνη».

Μαντόνα

Το 1991, όταν η σχέση του με τη Μία Φάροου είχε φτάσει το απροχώρητο, ο ίδιος εξομολογήθηκε σε φίλους ότι τρελάθηκε με το music video «Like a prayer», όπου η Μαντόνα έκανε κινηματογραφικώς έρωτα με έναν μαύρο άγιο, κάτι που οδήγησε στον αφορισμό της από το Βατικανό.

Ο Γούντι Αλεν την επέλεξε για πρωταγωνίστρια στην ασπρόμαυρη ταινία «Σκιές και ομίχλη».

Μίρα Σορβίνο

Ξεπερνώντας τη Μία Φάροου, προς το τέλος του 1994, ο Γούντι Άλεν κατέληξε στην αγκαλιά της Μίρα Σορβίνο, κόρης του Πολ Σορβίνο, περίπου 27 ετών. Έτσι της έδωσε τον ρόλο της Αφροδίτης και πόρνης.

Τζούλια Ρόμπερτς

Η ηθοποιός τον ξεπερνούσε σε ύψος και σε νιάτ καθώς ήταν 30 χρόνια μικρότερή του. Ο Γούντι της έδωσε ρόλο σε μία ταινία που ήταν μεταξύ κωμωδίας και μιούζικαλ. Κάπου όμως στις αρχές του 1996, ο «έρωτάς τους» ξεχάστηκε. Αλλωστε η Σίρλεϊ ΜακΛέιν το έχει πει: «Οποια ισχυριστεί ότι δεν κοιμήθηκε με τον σκηνοθέτη της λέει ψέματα».

Σαρλίζ Θερόν

To 1997 η 22χρονη Σαρλίζ, σούπερ μόντελ, εμφανίζεται στη ταινία «Ο δικηγόρος του διαβόλου» έχοντας εκ δεξιών τον Κιάνου Ριβς και εξ ευωνύμων τον διάβολο με το όνομα Αλ Πατσίνο.

Εμφανίστηκε σε μια κωμωδία του Γούντι με τίτλο «Η κατάρα του πράσινου σκορπιού», με αντίζηλό της την Ελεν Χαντ. Φήμες μιλάνε για one night stand το 1998.

Κριστίνα Ρίτσι

Εκείνη μόλις 23 ετών και εκείνος, 68. Τότε που την επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στην κομεντί «Ερωτας και…τίποτ’ άλλο».


Σκάρλετ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον ήταν δεν ήταν 21. Ο Γούντι της έφτιαξε τρεις ταινίες.

The post Οι καυτές ερωμένες του Γούντι Άλεν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα