Οι γερμανοί φοβούται το ευρώ

Μπορεί η Γερμανία να θεωρείτε ως ασφαλέστερη οικονομία της Ευρωζώνης αυτή τη στιγμή όμως οι Γερμανοί δεν παύουν να φοβούνται για την φημολογούμενη κατάρρευση του ευρώ, κάτι που φαίνεται και στην νέα έρευνα της Bild, με τους μισούς γερμανούς να θέλουνν την Γερμανία εκτός του ενιαίου νομίσματος.

Συγκεριμένα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Εmnid για τη εφημερίδα Bild

-μεταξύ 19 και 25 Ιουλίου-, το 51% θεωρεί πως η Γερμανία θα βρίσκοταν σε καλύτερη οικονομική θέση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι 29% που πιστεύει το αντίθετο.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, το 71% θέλει την Αθήνα εκτός ευρώ εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις από το 19% που είναι υπέρ της παραμονής της στο ευρώ..

Στην ίδια δημοσκόπηση οι γερμανοί δείχνουν την προτίμηση τους στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, σε αντίεση με τους Φιλελεύθερους (FDP), τους οποίους κατατάσσουν κάτω από το όριο εισόδου στο Μπούντεσταγκ.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση δίνει 36% στο CDU, ένα 29% στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ένα 12% στους Πράσινους, ένα 8% στο νεότευκτο κόμμα των Πειρατών και ένα 7% στο κόμμα της Αριστεράς (Linke). Το FDP εμφανίζεται στο 4%, κάτω του ορίου του 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα