"ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΑΣ"

Στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και μείωση των φόρων αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ζάππειο. Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρθηκαν στην ομιλία του στο Σύνταγμα είναι:
* Αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας μας.
* Πρωτοβουλίες στον Τουρισμό, στις μαρίνες, στην παραθεριστική κατοικία.
* Εκσυγχρονισμός των μουσείων μας –έχουμε τεράστιους αρχαιολογικούς

θησαυρούς, και τους αξιοποιούμε ελάχιστα.
* Στην Ενέργεια - έχουμε μεγάλα αποθέματα στον υποθαλάσσιο χώρο μας - πετρέλαιο, φυσικό αέριο - κι ακόμα δεν έχουμε ανακηρύξει ΑΟΖ.
* Στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μας – που είναι τεράστιος και έχουμε ελάχιστα ορυχεία.
* Στη Ναυτιλία – είμαστε η μεγαλύτερη Ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο και δεν έχουμε ναυπηγεία. Ούτε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.
* Στην Πρωτογενή παραγωγή, στην Γεωργία και την Κτηνοτροφία, και στη μεταποίηση και εξαγωγή των προϊόντων μας.
*Προβολή των ελληνικών προιόντων. «Έχουμε τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο κι ακόμα δεν καταφέραμε να τα γνωρίσει ο κόσμος».
* Στην ενεργειακή αξιοποίηση των σκουπιδιών.
Επιπλέον, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανάπτυξη για μας σημαίνει πάνω απ’ όλα ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει και μείωση των φόρων. Έστω και σταδιακή. Με δύο λόγια, θα κάνουμε ό,τι και όλα τα κράτη που προοδεύουν».
Βήματα που θα εφαρμοστούν:
-Πρώτο βήμα: η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα Νομικά πρόσωπα, για τις επιχειρήσεις στο 15%.
-Επόμενο βήμα: η μείωση του ΦΠΑ στο 19% ο ανώτατος συντελεστής, στο 9% μεσαίος και στο 5% ολόκληρο το «τουριστικό πακέτο».
-Τρίτο βήμα: 32% ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα.
Επίσης, ανέφερε πως θα τακτοποιηθεί οριστικά το ζήτημα των αυθαιρέτων και θα εξαλειφούν τα πρόστιμα: «Κανονικοί τίτλοι, με κανονική πολεοδόμηση, και πλήρης απαγόρευση της αυθαίρετης δόμησης στο εξής. Μόνο έτσι θα αποκτήσει οικονομική αξία η περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και θα σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση από δω και μπρος. Μόνο έτσι θα κλείσουμε και τις εκκρεμότητες μιας ολόκληρης εποχής που όλα απαγορεύονταν, όλα επιτρέπονταν και τίποτε δεν δούλευε».

Keywords
Τυχαία Θέματα