Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας

Εβδομήντα χιλιάδες Ιταλοί έχουν βγει στους δρόμους σήμερα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών λιτότητας.

Με συνθήματα κατά της πολιτικής που ακολουθεί η τρόικα, καθώς και της σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει το Τορίνο με τη Λυών.

Παράλληλα οι Ιταλοί αντιδρούν και στην δημιουργία του αμερικανικού κέντρου τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που ετοιμάζεται στη Σικελία.

«Θα πρέπει να δούμε αν οι ειρηνικοί διαδηλωτές

θα καταφέρουν να απομονώσουν τυχόν βίαια στοιχεία», γράφει σήμερα ο ιταλικός τύπος.

Προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί επεισόδια, ωστόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι «η πιο κρίσιμη φάση» είναι το πέρασμα της πορείας έξω από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ιταλίας.

Μετά την χθεσινή απέλαση πέντε Γάλλων, η Αστυνομία εντόπισε άλλα εννέα άτομα που μετέφεραν σε σακίδια ξύλινα και σιδερένια δοκάρια και τους απαγορεύθηκε η συμμετοχή στην διαδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν είμαστε βίαιοι, θέλουμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν ως ταραξίες», δήλωσαν μέλη του κινήματος No Tav.

Πάνω από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί, ενώ τα μέτρα φύλαξης είναι ιδιαίτερα αυξημένα στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, την Γερουσία και την βουλή της Ρώμης.

Κλειστά αποφάσισαν να παραμείνουν το απόγευμα πολλά καταστήματα στο κέντρο της Ρώμης.

The post Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα