Όγδοες οι Σολωμού-Πλατανιώτη

Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 89.360 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και σε συνδυασμό με τους 89.200 που είχε από το τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού, συγκέντρωσε 178.560 βαθμούς στο σύνολο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν -με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα- οι Ρωσίδες Ιστσένκο/Ρομάσινα (197.100 βαθμοί), το ασημένιο οι Ισπανίδες Καρμπονέλ/Φουέντες (192.900) και το χάλκινο οι Κινέζες (Ισπανία) Χουάνγκ/Λιού (192.870).

«Ο στόχος μας επετεύχθη. Όταν ήρθαμε, είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Στις προπονήσεις μας έβγαινε πολύ καλά το πρόγραμμα και επιθυμία μας ήταν να

μείνει η προπονήτριά μας ευχαριστημένη και να μπούμε πρώτα στον τελικό και μετά στην οκτάδα. Αυτό καταφέραμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένες» δήλωσε η Σολωμού και συνέχισε: «Το πρόγραμμα σήμερα πήγε πολύ καλύτερα και από χθες. Ακόμη η προπονήτριά μας δεν έχει προλάβει να μας μιλήσει, αλλά ανεβήκαμε σχεδόν μισό βαθμό, οπότε θα είναι και καλύτερη η εμφάνιση. Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα εδώ στους Ολυμπιακούς ειδικά όταν βγαίνεις για το πρόγραμμά σου και σε κοιτάζουν χιλιάδες άνθρωποι. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα απόλυτα ευχαριστημένες».

Η 18χρονη Πλατανιώτη, από την πλευρά της, επισήμανε ότι «για μένα είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία. Είμαι για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα θέλω να υπερβάλω τον εαυτό μου μετά και τις επιτυχίες που είχα ως Νεάνιδα αλλά και στο ευρωπαϊκό, όπου πήραμε την 5η θέση. Στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να περάσουμε τις Βρετανίδες. Εφόσον το καταφέραμε είναι πολύ σημαντικό για μας και πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει, επειδή είμαστε ένα πολύ νέο ντουέτο».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα