”Οδικός χάρτης” για τα ναυπηγία Σκαραμαγκά

Το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τέθηκε στην διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «Δεν είναι δυνατόν η χώρα να έχει ναυπηγεία, τα οποία να μην λειτουργούν και οι άνθρωποι να είναι άνεργοι ή να απασχολούνται εκ περιτροπής», επισημαίνοντας ότι χαράχτηκε ο «οδικός χάρτης» για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Την επόμενη Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπου θα συμμετάσχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός υπενθύμισε πως υπάρχει και ένα ακόμη

υποβρύχιο, το οποίο βρίσκεται εκεί για επισκευές.Επισήμανε τη σημασία πλήρους εξασφάλισης της συντήρησης και της φύλαξης των υποβρυχίων αυτών και προσέθεσε: «Η σημερινή σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, χάραξε τον οδικό χάρτη και τη διαδρομή που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το μεγάλο ζήτημα που είναι το μέλλον των ναυπηγείων στην Ελλάδα. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πρωταθλήτρια στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αυτή η χώρα να έχει ναυπηγεία, τα οποία να μην λειτουργούν και οι άνθρωποι να είναι άνεργοι ή να απασχολούνται εκ περιτροπής».

Keywords
Τυχαία Θέματα