Καλλιτεχνικές «Απο-δράσεις» στην γκαλερί Estudio

Estudio Gallery Escapada
«Να φύγω! Eκεί να φύγω! Nιώθω με πόση γοητεία μεθούν τα πουλιά ανάμεσα σε αφρούς και σε ουρανό!» Malarmé

«Απο-δράσεις »

Η γκαλερί Estudio φιλοξενεί, από 29 Ιουλίου μέχρι 21 Σεπτεμβρίου, οχτώ δημιουργούς στo πλαίσιo της ομαδικής έκθεσης «Απο-δράσεις». Ο κάθε καλλιτέχνης προσεγγίζει διαφορετικά την απόδραση, το ταξίδι, τη φυγή, η οποία συχνά έχει κατεύθυνση τον εσωτερικό μας κόσμο.

Η Κάτια Βαρδουλάκη, παρουσιάζει μια σειρά από κατασκευές με κέντρικό θεμα

τον άνθρωπο και την σχέση του με τη φύση. Η καλλιτέχνης μέσα από τα τρισδιάστατα έργα της αντιλαμβάνεται την έννοια της ευδαιμονίας ως επίτευξη ισορροπίας μεταξύ ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

Η ζωγραφική της Όλιας Γιούσεφ απεικονίζει την ανάγκη της φυγής από τον εσωτερικό εγκλώβισμο μέσα από ένα νοητό ταξίδι προς τις ρίζες.

Η Κατερίνα Καρακατσάνη μέσα από τις υδατογραφίες της απεικονίζει την φύση επιχειρώντας να εκφράσει έναν ύμνο για την ίδια την ζωή.

Η κεραμίστρια Τίνα Πανταζέλου αντλεί τα ερεθίσματά της από την σχέση των ανθρώπων με τον εσωτερικό τους κόσμο και κατ’ επέκταση με την φύση.

Η Juana Page εμπνεόμενη από το ανείπωτο, το όνειρο και το ασαφές προτείνει εικόνες βυθισμένες στην ευαισθησία της ταχύτητας και της ακρίβειας.

Η σύνθεση γης, νερού και φωτιάς, σε διαφορετική κάθε φορά αναλογία, αποτελεί κίνητρο για την Κατερίνα Σωπασή και πρόκληση για την απόδοση της φόρμας.

Ο ουρανός κυριαρχεί στις μαυρόασπρες τοπιογραφίες του Γιώργου Φουσέκη. Ο καλλιτέχνης δημιουργει πίνακες «ανοριακούς» χωρίς αρχή και τέλος, όπου ο θεατής μπορεί να γινει ο οραματιστής της συνέχειας.

Φαγωμένα ξύλα, γκαζοτενεκέδες, φελλοί και ξεραμένα φύλλα από τις παραλίες της Αίγινας μεταμορφώνονται στα χέρια της Σοφίας Φρακτοπούλου και παίρνουν νέα διάσταση στον χώρο και στον χρόνο σαν παιδικό παιχνίδι.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Estudio Gallery, Κυριαζή 22Α – Κηφισιά, τηλ.: 2108086611, [email protected]
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-21.00
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-16.00
www.estudio.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα