«ΟΧΙ» των «γαλάζιων» τρικαλινών βουλευτών σε «υψίστης ασφαλείας» φυλακές Τρικάλων

Αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσαν και οι 3 βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ. Οι βουλευτές σε συνέχεια επιστολής στις 11 Απριλίου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τον Ηλία Βλαχογιάννη, υπογράφουν την αναφορά, με την οποία ζητούν να μην χαρακτηριστεί η Φυλακή Τρικάλων ως «υψίστης ασφαλείας».

Θυμίζουμε, πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει εξαγγείλει την δημιουργία μιας Φυλακής «υψίστης ασφαλείας» στην Ελλάδα

και η Φυλακή Τρικάλων ως η πιο «νέα» και πιο «σύγχρονη», φαντάζει ως η πιθανότερη επιλογή του Υπουργείου.

Οι 3 Βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Ταμήλος, αιτιολογούν στην αναφορά τους την άποψή τους, επισημαίνοντας πως η τοποθεσία της Φυλακής των Τρικάλων απέχει ελάχιστα μέτρα από πυκνοκατοικημένους οικισμούς και ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη. «Χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη απόδραση των Αλβανών φυλακισμένων, σφαίρα εισήλθε εντός καταστήματος του οικισμού» αναφέρουν οι 3 βουλευτές.

Επίσης επισημαίνουν πως, το υπάρχον οδικό δίκτυο, πέριξ της Φυλακής το χρησιμοποιούν πολλοί κάτοικοι αλλά και αγρότες καθώς υπάρχουν καλλιέργειες δίπλα από το κτίριο της Φυλακής και τονίζουν πως «αν η Φυλακή χαρακτηριστεί υψίστης ασφαλείας θα διατεθεί βαρύς οπλισμός στους Φύλακες και αυτό σημαίνει λόγω της αύξησης στο βεληνεκές του οπλισμού, ότι θα πρέπει να αποκλειστεί η κυκλοφορία στους δρόμους και να σταματήσει η χρήση καλλιέργειας χωραφιών κάτι που σημαίνει απαλλοτριώσεις εκτάσεων αλλά ο στόχος δεν θα επιτευχθεί λόγω της ύπαρξης οικιών βόρεια της Φυλακής».

Στην αναφορά γίνεται λόγος για την απόσταση της Φυλακής από το κεντρικό οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ που είναι σε απόσταση περίπου 60χλμ και οι μεταγωγές κρατουμένων θα είναι εξαιρετικά επισφαλής, ενώ η ύπαρξη βαρυποινιτών στις Φυλακές Τρικάλων θα φέρει συγκέντρωση κακοποιών στην περιοχή συνεργατών των φυλακισμένων σε μια απόσταση 20χλμ από τα Μετέωρα, δημιουργώντας κινδύνους για χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική εικόνα της χώρας.

Επίσης, επισημαίνουν οι 3 Τρικαλινοί βουλευτές ότι στην περιοχή λειτουργούν στρατιωτικές μονάδες Εθνικής σημασίας.

Πηγή: trikalanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα