Ομπάμα: Επικίνδυνες για τις ΗΠΑ οι σεξουαλικές επιθέσεις στο στρατό

Οι σεξουαλικές επιθέσεις στις ένοπλες δυνάμεις είναι επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, διαμηνύει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Αμυνας για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αρχιστράτηγος, Ρέιμον Οντιέρνο, σε επιστολή του στο αμερικανικό στράτευμα, επισημαίνει ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις υπονομεύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των στρατιωτών. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πριν από λίγες ώρες συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων μετά τα απανωτά κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης στο αμερικανικό στράτευμα.

«Το θέμα αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων και θέτει εν αμφιβόλω των αξιοπιστία των Αμερικανών στρατιωτών», υποστήριξε ο Ομπάμα.

Τα κρούσματα σεξουαλικής επίθεσης στις τάξεις του αμερικανικού στρατού αυξήθηκαν αισθητά το 2012, γεγονός που ανάγκασε τον πλανητάρχη και τον υπουργό Άμυνας να ανακοινώσουν την περασμένη εβδομάδα μια πολιτική μηδενικής ανοχής για τα εγκλήματα στις ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου, 26.000 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού υπέστησαν «μη ηθελημένη σεξουαλική επαφή» το 2012, σε σχέση με τα 19.300 το 2011. Ο αριθμός των περιστατικών σεξουαλικών επιθέσεων που αναφέρθηκαν επισήμως στις αμερικανικές αρχές αυξήθηκε σε 3.374 από 3.192 την προηγούμενη χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα