Ο Ζισκαρ Ντ’ Εστέν αδειάζει την Ελλάδα

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, τα έχωσε άγρια στην Ελλάδα, κάνοντας μια άνευ προηγουμένου προκλητική δήλωση.

 Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ανατολής και κακώς έγινε δεκτή στην ευρωπαϊκή οικογένεια.Το γερμανικό περιοδικό Spiegel παρουσιάζει μία κοινή συνέντευξη
του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, στην οποία οι δύο άνδρες μιλούν για την ιστορική διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα λάθη που έχουν γίνει. «Θυμάμαι Χέλμουτ πως είχες επιφυλάξεις για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981. Ήσουν προφανώς σοφότερος από εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος άλλοτε ήταν ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας και της συμμετοχής της στην Ένωση.

Οι δύο άνδρες ταυτίζονται στο ότι η Ευρωζώνη θα βγει αλώβητη από την κρίση, ωστόσο επισημαίνουν πως δεν θα έπρεπε να γίνει καμία άλλη χώρα δεκτή πλην της Πολωνίας.

«Ήδη 17 χώρες είναι πάρα πολλές» ανέφερε ο Χέλμουτ Σμιτ. Στην συνέχεια ο πρώην καγκελάριος τόνισε την ανάγκη η Ευρωζώνη να είναι «μίας ταχύτητας» προκειμένου να οδηγηθεί στο μέλλον σε μία ομοσπονδία τύπου Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα