Ο Βωβός ψάχνει σωσίβιο σε «αόρατους επενδυτές»

Του Άρη Σπίνου

Παρά το μεγάλο δωράκι, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, που δόθηκε απλόχερα από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Μπάμπης Βωβός συνεχίζει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση. Στον άσχετο νόμο 3983/11 που αφορούσε στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος συμπεριλήφθηκε σχετική ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό.

Η υπόθεση, όμως, έχει κολλήσει στην ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος που δεν έχει εκδώσει ακόμα την τελική έγκριση. Άρα, οποιεσδήποτε κουβέντες με επενδυτές βρίσκονται στο κενό. Ο δανεισμός της

εταιρείας που διευθύνει ο άλλοτε «ισχυρός άνδρας της Κηφισίας» έχει φτάσει τα 120.000.000 ευρώ και αναζητείται διέξοδος για τη μείωσή του.

Όπως μας είπαν τραπεζικοί κύκλοι, πριν από λίγο καιρό, ο Βωβός υπέγραψε με την Alpha leasing για τα ακίνητα επί της Λεωφ. Κηφισίας 95 και 24, αλλά και για το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Τζαβέλα 1 στο Χαλάνδρι σύμβαση εκχώρησης. Με τον τρόπο αυτόν, ο όμιλος πήρε μια ακόμη ανάσα μείωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας του. Επιπλέον, έχουν αποχωρήσει περίπου 240 εργαζόμενοι από τις διάφορες εταιρείες που έλεγχε ο ίδιος. Με λίγα λόγια, η οικονομική κατάσταση Βωβού βρίσκεται υπό του κύκνειου άσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα