Ο θάνατος είναι μία… ιδέα!

Σύμφωνα με μία νέα θεωρία της οποίας εκφραστής είναι ο Αμερικανός καθηγητής, Ρόμπερτ Λάντζα ο θάνατος όπως τον γνωρίζουμε είναι απλά μια ψευδαίσθηση.

Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου, δηλαδή ο θάνατος -όπως αναφέρει μια νέα προσέγγιση που ονομάζεται βιοκεντρισμός- προέρχεται τόσο από τον χώρο της κβαντοφυσικής, όσο και από την θεωρία των παράλληλων συμπάντων, αλλά και από τον ίδιο τον Αϊνστάιν.

«Μονάχα επειδή μας μαθαίνουν ότι πεθαίνουμε, οι άνθρωποι

πιστεύουν στον θάνατο» υποστηρίζει ο Λάντζα, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Wake Forest της Βόρειας Καρολίνας.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι συνδέουν τον θάνατο με τα σώματα μας, τα οποία όντως πεθαίνουν.

Αυτό που ισχυρίζεται η θεωρία του βιοκεντρισμού είναι ο θάνατος ενδέχεται να μην είναι τόσο οριστικός όσο νομίζουμε.

Η ιδέα αυτή θεωρεί την ζωή το κέντρο της πραγματικότητας, καθώς η ζωή είναι εκείνη που δημιούργησε το Σύμπαν και όχι το αντίστροφο.

Το παράδειγμα που δίνει ο επιστήμονας προκείμενου να αντιληφθούμε την θεωρία του βιοκεντρσμού και γενικότερα να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, είναι το εξής: «Ένας άνθρωπος βλέπει τον μπλε ουρανό και τον ονομάζει μπλε, γιατί έτσι του είπαν ότι λέγεται αυτό το χρώμα. Εάν όμως αλλάξουμε ένα κύτταρο στον εγκέφαλο του ανθρώπου, τότε ο ουρανός μπορεί να μοιάζει στα μάτια του πράσινος ή ακόμη και κόκκινος»…

The post Ο θάνατος είναι μία… ιδέα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα