Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον «Ξένιος Ζευς»

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και έκανε λόγιο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, προκειμένου «να αποκρυφτούν οι πραγματικές επιχειρήσεις “σκούπας” που γίνονται σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων του κοινωνικού κράτους».

«Παρόμοιες επιχειρήσεις από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και

της ΝΔ, όχι μόνο δεν απέτρεψαν άλλα γιγάντωσαν το πρόβλημα», σημειώνει η στην ανακοίνωση της Κουμουδούρου και συμπληρώνει ότι «τα όσα διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας με τις επιχειρήσεις “σκούπα” και τα πογκρόμ σε βάρος μεταναστών προσβάλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανθρωπισμού».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι «εμπαιγμός των τοπικών κοινωνιών η εγκατάσταση ανά την επικράτεια, ως νέων “καλλιεργειών”, στρατοπέδων συγκέντρωσης, είναι ανευθυνότητα η μετάταξη χωρίς κανένα σχεδιασμό 1881 αστυνομικών στον ‘Εβρο, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαμονής, για την “φύλαξη των συνόρων”».
«Είναι προφανές», συνεχίζει, «ότι θέλουν να αποπροσανατολίσουν τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας από τις εγκληματικές πολιτικές διάλυσης μεγάλων παραγωγικών μονάδων, εγκατάλειψης των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών και γιγάντωσης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «οι εμπνευστές του σχεδίου αγνοούν, όχι τυχαία, τους τοπικούς φορείς της περιφέρειας, για να στήσουν πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλωστε άλλος ήταν ο στόχος τους, να διασκεδάσουν την οργή του λαού, καλλιεργώντας δυστυχώς κλίμα ανασφάλειας, φόβου, μίσους και ρατσισμού».
Ολοκληρώνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει «Αν ήθελε πραγματικά η σημερινή συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, όφειλε να αμφισβητήσει συνολικά την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες κάθε χρόνο. Αυτοί όμως υποκλίνονται με ευλάβεια στα κελεύσματα των Ευρωπαίων δανειστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα