Ο Σόιμπλε είπε «όχι» στα φωτογραφικά φλας και στο… πλούσιο φαγητό!

Πλήρη διακριτικότητα απαίτησαν οι άνδρες ασφαλείας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τους παρευρισκομένους εμποδίζοντάς τους να απαθανατίσουν από ένα σημείο και μετά τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε την πρώτη του ομιλία στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Χίλτον. Ο ίδιος ανέβηκε με τη βοήθεια της μπάρας στο βήμα από όπου μίλησε για τα

δρώμενα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Creating the right environment for Growth».

Ωστόσο, πιστός στη γερμανική… πειθαρχία, ο κ. Σόιμπλε πήρε ένα λιτό γεύμα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Ο κ. Σόιμπλε αρκέστηκε στο να ικανοποιήσει την όρεξή του με ένα πιάτο με μοσχαρίσιο φιλέτο, συνοδευμένο από σαλάτα με προσούτο.

Νωρίτερα πάντως, κατά την άφιξή του στην Αθήνα το κέντρο της ελληνική πρωτεύουσας έμοιαζε απροσπέλαστο, καθώς δρακόντεια μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από την Ελληνική Αστυνομία.

Όταν τελικώς ο η γερμανική «αποστολή» έφτασε στο ξενοδοχείο Χίλτον, μόνο η συνοδεία του κ. Φούχτελ σταμάτησε στη κεντρική είσοδο για να κατέβει ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, ενώ το όχημα στο οποίο επέβαινε ο κ. Σόιμπλε συνέχισε προς την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου απ’ όπου τον οδήγησε στον εσωτερικό χώρο του Χίλτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα