Ο Σαμαράς, οι εταίροι και οι τρεις επιλογές

Έχοντας φτάσει η ώρα μηδέν για την τρικομματική κυβέρνηση, οι δεύτερες σκέψεις έχουν αρχίσει να γίνονται πιο δυνατές από τις πρώτες και το Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας την σκληρή στάση των κκ. Βενιζέλου – Κουβέλη ψάχνει να βρει διέξοδο.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε μια σκληρή απόφαση. Πήρε μια απόφαση γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις. Είχε όμως όλη την πληροφόρηση που έπρεπε για την ΕΡΤ; Μήπως κάποιοι τον πήραν

στο λαιμό τους;

Όταν ο πρωθυπουργός ρώτησε τους στενούς του συνεργάτες τι γίνεται με την δημόσια τηλεόραση, αυτοί ήταν λάβροι εναντίον της. Ακούστηκαν φράσεις για διαφθορά, για εργαζόμενους τεμπέληδες για δημοσιογράφους διαπλεκόμενους. Όταν ρώτησε γιατί δεν προχωράτε σε αλλαγές του απάντησαν οι στενοί του συνεργάτες, ότι δεν τους αφήνουν οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές. Εν μέρη σωστό. Υπάρχει μια μερίδα εργαζομένων και στην Αγ. Παρασκευή και στην Λ.Στρατού στη Θεσσαλονίκη, που δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Μία μερίδα… τους ξέρουμε όλοι και τους ξέρει και το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό που λησμόνησαν να πουν στον πρωθυπουργό οι στενοί του συνεργάτες είναι τα εξής:

Λησμόνησαν να του πουν ότι τους τελευταίους 11 μήνες μπήκαν ως προσωπικό ειδικών θέσεων αρκετοί «φίλοι» και «γνωστοί» με 3.000 – 4.000 ευρώ χωρίς να εργάζονται για την ΕΡΤ. Λησμόνησαν να του πουν ότι οι επιλογές των γενικών Διευθυντών ήταν από την αρχή με υψηλό ρίσκο αποτυχίας.
Λησμόνησαν να του πουν ότι διορίστηκαν με τα ίδια χρήματα συνταξιούχοι στις θέσεις νέων ανθρώπων.
Λησμόνησαν να του αναφέρουν ότι εκδιώχθηκαν άνθρωποι με Πτυχία και διδακτορικά για μπουν στη θέση τους άνθρωποι με μηδενική εμπειρία στο χώρο και με απολυτήριο Λυκείου. Λησμόνησαν να του πουν ότι έκαναν αρχισυντάκτες, απλούς συντάκτες χωρίς αντικείμενο αρχισυνταξίας μόνο και μόνο για να παίρνουν το επίδομα…
Λησμόνησαν τέλος να του πουν ότι επί 11 μήνες έγινε φιλότιμη προσπάθεια με σχεδόν καθημερινές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να φτάσει στα τάρταρα ο δείκτης θεαματικότητας της ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση και έχοντας φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο ο Αντώνης Σαμαράς έχει τρεις λύσεις.
Η πρώτη είναι να έρθει σε πλήρη κόντρα με τους άλλους δύο και να πάμε σε εκλογές.
Η δεύτερη είναι να κάνει πίσω και να ΞΑΝΑ ανοίξει την ΕΡΤ.
Η τρίτη είναι να ζητήσει καλύτερη ενημέρωση για το τι ακριβώς γίνεται στην ΕΡΤ και όποιος από τους στενούς συνεργάτες έχει δημιουργήσει όλο αυτό το κλίμα και του έχει πει ψέματα, να τον στείλει σπίτι του.

Και μη νομίζετε, δεν φταίει πάντα αυτός που έχει το δικαίωμα της υπογραφής….

Χείλων ο Λακεδαιμόνιος

Keywords
Τυχαία Θέματα