Ο Πανάρετος μιλάει στο όνομα της Διαμαντοπούλου

Την αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εκφράζει ο Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος θεωρείται ένας από τους «αρχιτέκτονες» του νόμου Διαμαντοπούλου.

Σε ανακοίνωσή του  κάνει λόγο για «ενταφιασμό της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009» στην ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον νόμο 4009 και σημειώνει ότι η ΔΗΜΑΡ, που είχε καταψηφίσει τον νόμο, επέβαλε πλήρως τις απόψεις της, που συμπίπτουν με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.Πολλοί
μάλιστα είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο κ. Πανάρετος μιλάει εξ’ ονόματος της κ. Διαμαντοπούλου, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου που διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθούνταιΌσον αφορά τη ΝΔ, ο κ. Πανάρετος διαπιστώνει ότι «με τις προτεινόμενες αλλαγές, παρότι υιοθετεί την πλήρη ανατροπή των όσων ψήφισε πριν από ένα χρόνο, ικανοποιεί το εκλογικό της ακροατήριο.Το ΠΑΣΟΚ, κατά τον πρώην υφυπουργό, «παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», καθώς ενώ «πέτυχε, χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία στην Βουλή μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη δομή του κράτους και στον δυσκολότερο ίσως τομέα, αυτόν των πανεπιστημίων» σήμερα «αποδέχεται την πλήρη κατεδάφιση του νομοθετήματος αυτού -πριν καν εφαρμοστεί- για λόγους που δεν είναι εύκολα εξηγήσιμοι».
Keywords
Τυχαία Θέματα