Ο νέος επενδυτικός νόμος στη Βουλή έως τη Πέμπτη

Μέχρι τη Πέμπτη υπολογίζεται ότι θα έχει παρουσιαστεί στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος με μοναδικό στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού πλαισίου.
Στο μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά την οποία συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις τους για ζητήματα επιχειρηματικότητας και επένδυσης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης

Κ. Χατζηδάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «τώρα ξεκινά η ώρα των πρωτοβουλιών και κατά το επόμενο διάστημα θα έχουμε σημαντικές πρωτοβουλίες σε επιμέρους θέματα, αλλά και θετικές εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις και στις επενδύσεις».
Ο κ. Χατζηδάκης τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στο Παρίσι όπου και θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας στο ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Στην κυβέρνηση προκάλεσε έντονη ικανοποίηση το γεγονός ότι το Κατάρ επέστρεψε στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, υπογράφοντας το σύμφωνο εμπιστευτικότητας με το ΤΑΙΠΕΔ.
Τέλος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, το κλίμα φάνηκε ότι άλλαξε μετά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Κατάρ, ενώ οι Άραβες συνεχίζουν να δείχνουν το ενδιαφέρον τους και για το νησί Οξιά στη περιοχή του Ιονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα