Ο μοναχικός δρόμος του Σακκά, η δική του ομάδα και οι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής

του Κώστα Παπαδόπουλου

Τον δικό του ξεχωριστό δρόμο θα τραβήξει ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Κώστας Σακκάς, ο οποίος με την επιστολή του στο indymedia καθιστά σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με τους Χριστόδουλο Ξηρό και Νίκο Μαζιώτη. Το «Π» στην έντυπη έκδοση του, είχε γράψει πως ο 30χρονος αντιεξουσιαστής φοιτητής, έχει δική του υποστηρικτή ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με τους

«γερόλυκους» της τρομοκρατίας.

Το κείμενο του, ωστόσο, κινείται και αυτό στο ύφος της προκήρυξης της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και του… διαγγέλματος του «Μανώλη» της 17Ν, καθώς ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και γενικότερα στο σύστημα για τα δεινά που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, επιζητώντας και αυτός να αποκτήσει «σύμμαχο» την κοινή γνώμη. Το κείμενο του, άλλωστε, έχει έντονες λαϊκές αναφορές, όπως: «Ειδικά σήμερα, που οι κυρίαρχοι το μόνο που έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στους σύγχρονους υποτελείς τους είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, και η καταστολή, σήμερα είναι που μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση των προταγμάτων μας».

Μάλιστα, για μία ακόμη φορά εξαπολύεται επίθεση στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, κάτι που αυξάνει τους προβληματισμούς στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αυτό, καθώς, μέχρι πρότινος οι εκτιμήσεις – πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. ήθελαν το ένοπλο αντάρτικο πόλεως να σχεδιάζει επίθεση εναντίον οικονομικού στόχου. Πλέον, όμως, στο… κάδρο έχουν μπει για τα καλά και τα Μέσα. Η φράση που χρησιμοποιεί ο 30χρονος Σακκάς ότι «δεν χωράει καμία αμφιβολία πως ο αγώνας ενάντια στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι για την κοινωνική απελευθέρωση», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όχι απλά ως προειδοποίηση, αλλά ως προάγγελος επίθεσης με στόχο δημοσιογράφο.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμούν πως ο Σακκάς έχει ήδη οργανώσει τη δική του ομάδα, που καμία σχέση δεν έχει με τους Ξηρό – Μαζιώτη. Το γεγονός, μάλιστα, πως κατά τη σύλληψη του στη Νέα Σμύρνη είχε πάνω του βαρύ οπλισμό, ενισχύει τους φόβους πως η ομάδα αυτή έχει τη δυνατότητα -τουλάχιστον σε ότι αφορά τον εξοπλισμό- για μεγάλο χτύπημα.

The post Ο μοναχικός δρόμος του Σακκά, η δική του ομάδα και οι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα