Ο Μαυραγάνης ξηλώνει το ΣΔΟΕ

Στο ξήλωμα 25 διευθυντών του ΣΔΟΕ προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα φορολογικά έσοδα κ. Γιώργος Μαυραγάνης. Με τις απομακρύνσεις επιχειρείται η αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ με επίσημη δικαιολογία των αλλαγών την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr,

οι αλλαγές στην υπηρεσιακή ηγεσία του ΣΔΟΕ θα είναι σαρωτικές καθώς δεν πρόκειται να «γλιτώσει» ούτε η επιτελική ομάδα που ασχολείται με πολιτικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως είναι ο έλεγχος των 2.000 καταθετών που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών κάνοντας χρήση της αρμοδιότητας που του δίνει η νομοθεσία για την στελέχωση των φορολογικών υπηρεσιών ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση 25 διευθυντών και υποδιευθυντών του ΣΔΟΕ από όλες τις υπηρεσίες της χώρας. Μεταξύ αυτών που πρόκειται να αντικατασταθούν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, περιλαμβάνεται και η υπηρεσιακή ηγεσία της Διεύθυνσης Ελέγχων της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Επίσης, στη λίστα των 25 που απομακρύνονται περιλαμβάνονται σχεδόν και όλοι οι περιφερειακοί διευθυντές και υποδιευθυντές του ΣΔΟΕ (Πελοποννήσου, Ηπείρου, Μακεδονίας κ.ά). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για τις αντικαταστάσεις δεν έχουν ενημερωθεί από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο είχε σημειωθεί τριβή μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων λόγω απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών να αντικαταστήσει 165 στελέχη εφοριών και του ΣΔΟΕ. Μετά από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι αντικαταστάσεις πάγωσαν προσωρινά. Τελικά στις αρχές του 2013 αντικαταστάθηκαν 63 διευθυντές και υποδιευθυντές υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πιέζει σθεναρά την κυβέρνηση προκειμένου το ΣΔΟΕ να ανεξαρτητοποιηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για να γίνει αυτή η ανεξαρτητοποίηση η τρόικα ζητά η αρμοδιότητα για το ΣΔΟΕ να περάσει στον νέο μόνιμο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη ο οποίος έχει 5ετή θητεία. Προς το παρόν η κυβέρνηση αντιστέκεται στην αλλαγή αυτή.

πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα