Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή

Καλύτερες σχέσεις με τη Σεούλ υποσχέθηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ζητώντας ανάλογα βήματα και από τη Ν.Κορέα.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η Πιονγιανγκ θα αυξήσει τη στρατιωτική ικανότητα της χώρας το 2014 και πως αυτό θα μπορούσε να επιφέρει «πυρηνική καταστροφή» στην κορεατική χερσόνησο σε περίπτωση πολέμου.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του 0 Κιμ Γιονγκ-Ουν -το οποίο όπως

εκτιμούν νοτιοκορεάτες αναλυτές έχει στόχο τη συσπείρωση γύρω από τον ηγέτη του- επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Αν πόλεμος ξεσπάσει στη χερσόνησο θα προκαλέσει μαζική πυρηνική καταστροφή και οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα είναι ασφαλείς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση όπου ένα μικρό τυχαίο στρατιωτικό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο».

Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί στο στενό του περιβάλλον μετά τη σύλληψη και εκτέλεση, μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, στα μέσα Δεκεμβρίου, του άλλοτε ισχυρού θείου του Τζανγκ Σονγκ Τάεκ με την κατηγορία της προδοσίας και της διαφθοράς.

Αναφερθείς στο γεγονός ο Κίμ Γιονγκ- Ουν ανέφερε χαρακτηριστικά:«Η κάθαρση αυτή συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της ενότητας του κόμματος και της επανάστασης. Το κόμμα μας έλαβε πέρυσι καθοριστικά μέτρα για να περιορίσει σάπια στοιχεία στις τάξεις του».

Είναι η πρώτη φορά που ο βορειοκορεάτης ηγέτης επέκρινε δημόσια τον θείο του, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «απόβρασμα», σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

The post Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα