Ο Καμμένος ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Κυπριακό

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητηθούν τα δύο εθνικά θέματα το Κυπριακό και τις εξελίξεις του, καθώς και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο

κ.Καμμένος εξερχόμενος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής όπου συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με κύριο θέμα το Κυπριακό και το κοινό ανακοινωθέν. Οι ΑΝΕΛ είπαμε ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη συμφωνία – γιατί δεν πρόκειται απλώς περί ενός ανακοινωθέντος, πρόκειται περί μιας συμφωνίας, όπως απεδέχθη εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών – αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν» και πρόσθεσε

«Αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν, το οποίο ουσιαστικά μιλά για μια συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία, διζωνική, δικοινοτική, μια συνομοσπονδία, όμως, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση, μια δίκαιη λύση, μια εφικτή λύση για το Κυπριακό».

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε ότι «ζητήσαμε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή εθνική πολιτική. Στην πολιτική αυτή την οποία συζητήσαμε, φαίνεται ότι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, είναι από την ίδια πλευρά. Αυτό εξάλλου το συναντήσαμε και στο σχέδιο Ανάν I».

The post Ο Καμμένος ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Κυπριακό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα