Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Λίγες μέρες έχουν απομείνει ακόμη μέχρι τα Χριστούγεννα και όπως είναι λογικό οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις μέρες εκείνες να μας απασχολούν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός, καθώς θα υπάρξουν κατά τόπους βροχές αλλά και θερμοκρασία αρκετά υψηλή για την εποχή.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ο καιρός

θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και από το απόγευμα να σημειωθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα δυτικά και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο, ωστόσο θα υπάρχει παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Όσον αφορά τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται και για την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, οι οποίες στα κεντρικά και νότια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές. Πιθανότατα να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ δεν θα υπάρξει κάποια αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά και νότια αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

The post Ο καιρός τα Χριστούγεννα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα