Ο ιδρυτής του Facebook επιτίθεται στον Ομπάμα για τις παρακολουθήσεις της NSA

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα μέσα από μια ανάρτησή του που απευθύνεται στους 26.021.942 followers του, με αντικείμενο τις πρακτικές της NSA στο ίντερνετ και τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να είναι ο πρωταθλητής στο διαδίκτυο, όχι απειλή»,

έγραψε στο συγκεκριμένο post που ήδη έχει 208.262 like και 25.082 share. «Θα πρέπει να είναι πολύ πιο διαφανείς για το τι κάνουν, ή αλλιώς οι άνθρωποι θα πιστεύουν τα χειρότερα», σημείωσε σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις ότι η NSA έχει… μεταμφιεστεί σε facebook για να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστές χρηστών.

«Τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ομπάμα για να του εκφράσω την απογοήτευσή μου για την καταστροφή που η κυβέρνηση του δημιουργεί για το μέλλον μας. Δυστυχώς φαίνεται ότι θα πάρει πολύ χρόνο για την αληθινή πλήρη μεταρρύθμιση», πρόσθεσε.

«Κρυπτογραφούμε τις επικοινωνίες, χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα για την κυκλοφορία δεδομένων, ενθαρρύνουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί πολλαπλούς παράγοντες για τον έλεγχο ταυτότητας και να βοηθά στο να καθοριστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις διάφορες υπηρεσίες», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.

«Όταν οι μηχανικοί μας εργάζονται ακούραστα για να βελτιώσουν την ασφάλεια, θεωρούμε ότι προστατεύουμε κατά των εγκληματιών και όχι κατά της κυβέρνησής μας».

Post by Mark Zuckerberg.Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Ο ιδρυτής του Facebook επιτίθεται στον Ομπάμα για τις παρακολουθήσεις της NSA appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα