Ο Φ. Κουβέλης «βλέπει» πρόωρες εκλογές

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στους βουλευτές του κόμματός του είπε τη φράση «άντε και καλό μας αγώνα» δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο να έχει αποδεχθεί την ιδέα ότι η χώρα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί

να προσφύγει στις κάλπες, στις οποίες θα επικρατήσει η σύγκρουση των δύο πόλων, δηλαδή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει και επαναληπτική αναμέτρηση με σκοπό την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.
Είχε προηγηθεί η απόρριψη από την κυβέρνηση – μέσω «κύκλων» της – της κοινής πρότασης των δύο άλλων κυβερνητικών εταίρων, για νέα συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, που θα σταματούσε την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ.

Ο κύριος Κουβέλης φαίνεται πλήρως αποθαρρυμένος από την εν λόγω ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης. Στην άτυπη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του, κατέστη σαφές ότι η Αγ. Κωνσταντίνου δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον αποφασίστηκε να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, αν αυτό ζητηθεί, στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Από τη συζήτηση στο στενό κύκλο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ φάνηκε ότι έχει ξεκινήσει η «αντίστροφη μέτρηση» προς τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα