Ω Εγκρεμνοί!

Κορυφαία παραλία της Ελλάδας αναδεικνύονται οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, σύμφωνα με τη λίστα των 100 καλύτερων παραλιών του κόσμου που παρουσίασε το CNN, έπειτα από άτυπο διαγωνισμό που διοργάνωσε στο facebook. Η εντυπωσιακή παραλία του Ιονίου Πελάγους καταλαμβάνει την 24η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με βάση τις προτιμήσεις των «ψηφοφόρων».

Οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα φιγουράρουν ως ένα από τα δημοφιλέστερα

σημεία του πλανήτη χάρη στα… μπλε ελεκτρίκ νερά τους, τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα που μπορεί να απολαύσει εκεί ο επισκέπτης και τον άπλετο χώρο που «φιλοξενεί» με άνεση εκατοντάδες λουόμενους.

Έως το 1990 η εκπληκτική παραλία ήταν προσβάσιμη μόνο με σκάφος από τα… βαθιά. Ακόμα και τώρα όμως που μπορεί να φτάσει κανείς εκεί οδικώς, πρέπει να αφήσει το αυτοκίνητο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθήσει… κατάβαση περισσότερων από 200 σκαλοπατιών που είναι αρκετά απότομα, προκειμένου να βουτήξει στα μαγευτικά νερά. Η θέα κατά τη διάρκεια κατάβασης των σκαλιών είναι εξίσου εντυπωσιακή όσο και ο ίδιος ο προορισμός, αφού την παραλία «αγκαλιάζουν» κάθετες πλαγιές που κόβουν την ανάσα, δικαιολογώντας απόλυτα την ονομασία Εγκρεμνοί.

Η κακοτράχαλη πρόσβαση στο σημείο δεν εμπόδισε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη παραλία ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο, δίνοντας το στίγμα της στον χάρτη και κίνητρο για εκατομμύρια νέους επισκέπτες. Στο σχετική δημοσίευση του CNN επισημαίνεται ότι το κεντρικό τμήμα της παραλίας καταλαμβάνεται από γυμνιστές, ενώ άλλες ελληνικές παραλίες που πήραν θέση στη λίστα των 100 είναι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (32η θέση), ο Μπάλος στα Χανιά (35η) και η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη (100ή).

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα