Ο… Εφραίμ και το θρίλερ με το ευρώ στην Κύπρο!

Θρίλερ σήμερα στην Κύπρο με την ψηφοφορία υπέρ της παραμονής ή υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε πλήγμα που μπορεί να αποδειχθεί από σοβαρό έως θανάσιμο. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ανώδυνο.

Η ψηφοφορία αφορά την υπερψήφιση του κυπριακού Μνημονίου

και της Δανειακής Σύμβασης. Υπέρ της ψήφισης έχουν ταχθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός με 20 ψήφους, το Δημοκρατικό Κόμμα με 8 ψήφους και ο πρόεδρος- βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Συλλούρης.

Κατά της ψήφισης του Μνημονίου και υπέρ της συντεταγμένης εξόδου απο το ευρώ έχει ταχθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα ΑΚΕΛ, που κυβερνούσε επί 5 χρόνια και διαθέτει 19 ψήφους. Επίσης κατά της ψήφισης του Μνημονίου και άρα υπέρ της εξόδου από το ευρώ έχει ταχθεί και η ΕΔΕΚ με 5 ψήφους και κατά επίσης τρεις βουλευτές. Ο οικολόγος κ. Περδίκης, ο ανεξάρτητος κ. Κουλίας και ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ν. Κουτσού, αδελφός του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Ο κ. Κουτσού είναι βουλευτής στο ευρωπαϊκό Κόμμα αλλά διαχώρισε τη θέση του και έτσι μέχρι τώρα το άθροισμα είναι 29 βουλευτές υπέρ της ψήφισης του Μνημονίου και της παραμονής στο ευρώ και 27 βουλευτές κατα. Ενας βουλευτής από τους 29 υπέρ αν μεταστραφεί και ψηφίσει κατά θα υπάρξει «μπλόκο» με ισοψηφία αν και η δανειακή σύμβαση έχει ήδη εγκριθεί από τρεις ευρωπαϊκές χώρες που βιάστηκαν να προλάβουν την Κύπρο.

Να σημειωθεί οτι την μελέτη του ΑΚΕΛ κατά του κυπριακού Μνημονίου και υπέρ της εξόδου απο το ευρώ έχουν επιβλέψει δυο μη κύπριοι οικονομολόγοι. Ο Ελληνας Κώστας Λαπαβίτσας, γνωστός από τη συγγραφή βιβλίων και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Χ.Φλάσμπεκ , ο οποίος ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας.

Η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα στην κυπριακή Βουλή.

Γιάννης Ντάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα